Woede én ironie in Oekraïne: pro-Russische politicus gewond na aanval op ‘Harry Potter-kasteel’ in Odesa

Met videoBij een Russische aanval op havenstad Odesa is maandagavond een iconisch gebouw geraakt: een universiteitsgebouw dat bij de plaatselijke bevolking bekendstaat als het Harry Potter-kasteel. De eigenaar raakte volgens Oekraïense media gewond, wat tot cynische reacties leidt onder Oekraïners. Serhi Kivalov is namelijk een uitgesproken pro-Russische politicus.

  1. Bende opent vuur op gevangenenbusje op Franse snelweg: cipiers doodgeschoten, gedetineerde bevrijd
    Met video

    Bende opent vuur op gevangenen­bus­je op Franse snelweg: cipiers doodgescho­ten, gedetineer­de bevrijd

    Bij een gewelddadige aanval op een gevangenenbusje in Frankrijk zijn dinsdag twee cipiers doodgeschoten. Drie anderen raakten zwaargewond, van wie twee in levensgevaar verkeren. De gevangene Mohamed Amra (30) kon met de hulp van zijn kompanen ontsnappen. Justitie spreekt van een gecoördineerde aanval door een georganiseerde bende. De politie houdt met honderden agenten een klopjacht op de zwaarbewapende criminelen.
  2. Diddy geeft na ontkenning toch toe dat hij ex-vriendin mishandelde, maar kan niet worden vervolgd
    met video's

    Diddy geeft na ontkenning toch toe dat hij ex-vrien­din mishandel­de, maar kan niet worden vervolgd

    Rapper Sean Combs (54), beter bekend als Diddy, heeft zondag alsnog toegegeven dat hij zijn ex-vriendin Cassie Ventura heeft mishandeld. Hij ontkende dat eerder met klem, maar vrijdag doken beveiligingsbeelden uit 2016 op waarin hij grof geweld tegen haar gebruikt in een hotel in Los Angeles. Het lokale Openbaar Ministerie noemt de beelden ‘extreem weerzinwekkend’ en volgens kenners krijgt Combs er last mee. Toch zou de rapper niet kunnen worden vervolgd, hoe zit dat?