RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
A piece of Art

Art Rooijakkers geniet extra van televisiewerk na gezondheidsproblemen: 'Onverwachte bonus'

Art Rooijjakkers Beeld © ANP

Art Rooijakkers (47) moest twee jaar geleden zijn werk neerleggen als presentator door stemproblemen. Even dacht hij dat zijn televisiecarrière voorgoed voorbij was en bij dat idee had hij zich ook neergelegd, vertelt hij in 'Veronica Superguide'. Maar niks is minder waar, de presentator is inmiddels weer volop aan het werk.

"Dat was er allemaal bijna niet meer geweest"

Art moest in 2022 honderd dagen zwijgen vanwege een poliep op zijn stembanden. De presentator moest direct zijn televisiewerk neerleggen. "Ik had me er al bij neergelegd dat er een grote kans bestond dat ik dit werk niet meer zou kunnen doen", vertelt hij aan Veronica Superguide. Gelukkig voor Art kan hij nu weer doen wat hij het liefste doet: programma's maken. "Dit voelt als een soort onverwachte bonus."

Art
Lees ook:
Art Rooijakkers presenteert talkshow over cybersecurity

Zondag start een nieuwe reeks Rooijakkers over de Vloer. "Dat ik dan nu naar Patty Brard op Ibiza kan gaan, waar ik een doldwaze dag met haar beleef inclusief cacao- en klankschaalsessie, dat voelt echt als een cadeau. Alsof ik weer in de wittebroodsweken van mijn werk zit."

Art
Lees ook:
Art Rooijakkers uitgeschreven bij kerk na homofobe uitspraken paus

De presentator is blij dat hij niet thuis hoeft te zitten. "Nu tel ik vooral mijn zegeningen. Ik ben echt blij met het pakket aan programma’s dat ik nu heb. We gaan binnenkort weer opnames doen voor Expeditie Robinson en daarnaast presenteer ik nog de Big Five op BNR Nieuwradio. Dat was er allemaal bijna niet meer geweest", vertelt hij. 

Niet alleen Art heeft een openhartig gesprek met Patty Brard gehad voor zijn programma, ook onze Aran Bade sprak haar in Aran on Tour. Bekijk de video hieronder. 

Aran on Tour: Patty Brard angstig over ongezonde levensstijl en blij met eigen serie

17:39