In Duitsland gefabriceerde Leopard 1-tanks wachten in een loods op hun nieuwe eigenaar, vaak een land of een defensiebedrijf.
Volledig scherm
PREMIUM
In Duitsland gefabriceerde Leopard 1-tanks wachten in een loods op hun nieuwe eigenaar, vaak een land of een defensiebedrijf. © Anadolu Agency via Getty Images

Investeren in wapens is ‘hartstikke lucratief’ en het mag weer, ‘om onze vrijheid te bewaren’

Wie rijk wil worden, belegt in de defensie-industrie. De orderportefeuilles en beurskoersen van deze bedrijven rijzen de pan uit. Een nieuw beleggingsfonds dat speciaal in defensiebedrijven investeert, is in een jaar tijd met 50 procent in waarde gestegen. ,,Alle ethische bezwaren daargelaten, het is gewoon hartstikke lucratief.”

  1. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    143

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”