RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Niet Klein te krijgen

Nu begint het écht voor Joost Klein: eerste songfestivalrepetitie in Malmö

Joost Klein op de Nordic Eurovision Party in Stockholm Beeld © ANP

De Nederlandse songfestivalinzending Joost Klein (26) komt dinsdag voor het eerst in actie in Malmö. In de Malmö Arena krijgt hij aan het einde van de middag een half uur de tijd om zijn liedje 'Europapa' en de daarbij horende act te oefenen.

"Je gaat toch ook niet bij een goochelaar de repetities filmen?"

De repetitie is achter gesloten deuren, maar de organisatie van het Eurovisiesongfestival verspreidt via sociale media wel enkele beelden. Daardoor wordt al deels duidelijk wat Joost van plan is. De artiest zei maandag bij vertrek op Schiphol dat hij het jammer vindt dat daardoor sommige dingen geen verrassing meer zijn. Dat verpest 'de grap' een beetje, zei hij. "Je gaat toch ook niet bij een goochelaar de repetities filmen?"

Gover
Lees ook:
Gover Meit verwacht dat Joost Klein voor 'brok in de keel' gaat zorgen

Naar verwachting zal Joost Klein in ieder geval in zijn inmiddels bekende blauwe pak met puntschouders op het podium verschijnen. Zijn act is mede bedacht door Gover Meit, beter bekend als Stefano Keizers. Het creatieve team bestaat verder uit Marnix Kaart (regie), Henk Jan van Beek en Joost Wijgers (licht). Marnix verzorgde ook de beelden voor S10 (2022) en Mia Nicolai en Dion Cooper (2023).

Songfestival
Lees ook:
Songfestival kan beginnen: Joost Klein vertrekt naar Zweden

Na dinsdag mag Joost vrijdag opnieuw repeteren. Daarna moet hij wachten tot de generale repetitie volgende week woensdag, wanneer zijn gehele halve finale wordt doorgelopen. Een dag later vindt de tweede halve finale plaats.

Joost Klein vreest dat repetitiebeelden z'n songfestivaloptreden gaan 'verpesten'

00:46