RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Prijzen voeding stijgen wel weer meer

Inflatie daalt licht tot 2,7 procent

Beeld © ANP / Hollandse Hoogte Venema Media

Het leven werd in april 2,7 procent duurder in vergelijking met een jaar eerder. De inflatie ligt daarmee op het laagste niveau van het jaar tot nu toe. De prijzen van voeding stijgen wél meer dan een maand eerder, met 3,2 procent.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in een snelle raming. De inflatie was in april lager dan in maart. Toen werd het dagelijks leven 3,1 procent duurder in vergelijking met een jaar eerder.

In januari en februari was de inflatie ook hoger dan in april.

Mooi
Lees ook:
Mooi voor werknemers: lonen zijn ook in eerste maanden 2024 hard gestegen

Industriële goederen goedkoper

Energie inclusief benzine en diesel (+3,3 procent), diensten (+4 procent) en de prijzen van voedingsmiddelen, dranken en tabak (+3,2 procent) trokken de inflatie omhoog. Maar de prijzen van industriële goederen daalden met 0,8 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder en dat dempte de inflatie weer.

De inflatie is flink lager dan in 2022, toen deze zelfs even ruim 14 procent was.

Deze inflatiecijfers zijn overigens nog voorlopig, op basis van onvolledige bronnen. Op 7 mei worden de definitieve inflatiecijfers gepubliceerd door het CBS. In de afgelopen maanden weken de definitieve inflatiecijfers nauwelijks af van de voorlopige cijfers die het CBS eerder publiceerde.

Hoge inflatie veroorzaakte weinig schade

02:40