In Duitsland gefabriceerde Leopard 1-tanks wachten in een loods op hun nieuwe eigenaar, vaak een land of een defensiebedrijf.
Volledig scherm
PREMIUM
In Duitsland gefabriceerde Leopard 1-tanks wachten in een loods op hun nieuwe eigenaar, vaak een land of een defensiebedrijf. © Anadolu Agency via Getty Images

Investeren in wapens is ‘hartstikke lucratief’ en het mag weer, ‘om onze vrijheid te bewaren’

Wie rijk wil worden, belegt in de defensie-industrie. De orderportefeuilles en beurskoersen van deze bedrijven rijzen de pan uit. Een nieuw beleggingsfonds dat speciaal in defensiebedrijven investeert, is in een jaar tijd met 50 procent in waarde gestegen. ,,Alle ethische bezwaren daargelaten, het is gewoon hartstikke lucratief.”

  1. ING stopt als laatste grote bank met langdurig rood staan: ‘Mensen beseffen niet dat je een lening aangaat’
    PREMIUM

    ING stopt als laatste grote bank met langdurig rood staan: ‘Mensen beseffen niet dat je een lening aangaat’

    Je hebt een nieuwe wasmachine nodig, maar het is het einde van de maand en je zit krap bij kas. Dan duik je toch even in de min? Als laatste van de vier grootste banken kun je sinds deze week ook bij ING niet meer voor lange tijd achter elkaar rood staan. Dit omdat een negatief saldo grote gevolgen kan hebben. Max Pijnenburg van het Nibud en financieel adviseur Oscar Noorlag leggen uit wat de gevaren zijn. Ook lees je alles over de regels die banken hanteren.