De nieuwe Audi A3.
Volledig scherm
De nieuwe Audi A3. © Audi

Private lease is voor veel mensen aantrekkelijk, maar er zitten addertjes onder het gras

Private lease is niet meer weg te denken uit het Nederlandse autolandschap. Autorijden zonder zorgen over restwaarde, inruil of onderhoud en met een maandbedrag waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Maar er zitten addertjes onder het gras.

39 reacties

  • Mac Uytdenhaag

    2 weken geleden
    Ik lees dat velen het te duur vinden en dat het rijden op de pof is. Zelf gaan we onze 2e private lease auto rijden nadat we jarenlang occasions hebben gereden. We hadden altijd een prima auto gekocht van 4jr oud voor een schappelijke prijs maar dan..de eerste grote kostenposten. Distributieriem, Wiellagers, veerpoten, kapotte egr-kleppen en ga zo maar door. De kosten waren enorm en hoef ik nu niet plots op te hoesten. Dat scheelt en ik rij nu elke 4jr nieuw in wetenschap dat ik het kan betalen
  • Piet Hardeschijf

    2 weken geleden
    Een aantal jaar geleden stond de rente op 0% (en zelfs daaronder) dus was de rentecomponent in het maandbedrag nihil. Daardoor had je scherpte aanbiedingen van 2-300pm. Zeker icm het lenen van geld voor een eigen aanschaf kwam private lease voordeliger uit. Nu staat die rente veel hoger en zie je ook hele andere maandtarief. Zelf toevallig gekeken naar een EV in de private lease (5j, 25k km) maar daarvan zijn de maandtermijnen zo hoog dat je in 60mnd de complete auto zelf betaald hebt.
  • Eric Crena Uiterwijk

    2 weken geleden
    Lenen voor een auto is peperduur! De banken vragen woekerrentes. Dus niet doen. Beter privateleasen , prima ervaring mee en absoluut niet duurder!
  • Wilbert Philippo

    2 weken geleden
    Toch wel wat aan te merken op het stuk. 'Aan het einde van de looptijd heb je niets': Er wordt ook aangegeven dat je het beste een oude auto 'op' kunt rijden, dan heb je ook niets. De restwaarde van een auto zit verwerkt in de leaseprijs. Dus de afschrijving die je hebt voor een eigen auto heb je ook voor een leaseauto. Je 'ziet' het bij een eigen auto alleen niet zo. Als je pech hebt met een gebruikte auto is het je eigen risico. Je betaald in je leaseprijs voor het afdekken van dat risico.
  • Jean Foudraine

    2 weken geleden
    Duidelijk