Hoe deze veroordeelde man door het Watergateschandaal in Jezus ging geloven

Achtergrond
Wat staat er deze week in de bladen over kerk en geloof?. De Amerikaanse Charles Colson moest achter de tralies vanwege zijn betrokkenheid bij het Watergateschandaal. Waarom overtuigde dit hem van Jezus’ opstanding?
Ilona de Lange Ilona de Lange
dinsdag 30 april 2024 om 01:00 aangepast 06:19
President Nixon op 9 augustus 1974 na zijn aftreden vanwege het Watergateschandaal. Voor politiek medewerker Charles Colson verandert het leven ingrijpend.
President Nixon op 9 augustus 1974 na zijn aftreden vanwege het Watergateschandaal. Voor politiek medewerker Charles Colson verandert het leven ingrijpend. beeld ap Photo/bob Daugherty, File

Charles Colson kwam door het Watergateschandaal tot geloof

Een van de betrokkenen bij Watergate, hét Amerikaanse politieke schandaal van de jaren zeventig, heeft een getuigenis die kerkplanter Marieke den Butter-Kommers graag vertelt aan haar kinderen. Deze jurist, Charles Colson, werd opgepakt omdat hij ongeoorloofde methodes gebruikte tijdens de campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Net voordat hij de gevangenis in moest, kwam Charles tot geloof, want Watergate had hem bewezen dat Jezus’ opstanding een feit is. De moeder van acht en kerkplanter in Zuidoost-Azië citeert hem in haar column in de Waarheidsvriend.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
De bijeenkomsten van de pelgrimage hebben een vast stramien.

In West-Friesland kijken protestanten en katholieken samen uit naar Pinksteren. 'De Geest helpt en troost'

In de aanloop naar Pinksteren zoeken katholieken en protestanten in West-Friesland elkaar avond na avond op voor een korte viering. ‘Laat de stilte toe. Leer te luisteren naar de stem van de Geest in ons hart.’

Jakob van Wielink: ‘Ik vind het ontroerend hoe mijn moeder zich omringde met haar eigen kunst.'

Jakobs moeder was klaar voor 'volgende reis': 'Tot in elke vezel hebben we iets moois van onze tijd gemaakt'

De moeder van Jakob van Wielink is 'koninklijk' gestorven. Marijke stond voor een laatste keer op, kleedde zich aan, deed haar sieraden om en ging op bed zitten om uit te rusten. Toen stopte haar hart met kloppen.

'Dit is wat bijbelse profetieën ons openbaren over de eindtijd: die zal zich richten op gebeurtenissen in Europa', schreef een theoloog. Het is lastig te geloven dat andere christenen God juist danken voor de Europese Unie.

Teken van het beest of vrucht van de Geest? Vier nogal verschillende visies van christenen op Europa

Christelijk stemmen is Europa afremmen, lees je op de verkiezingsposters van de SGP. Wie de geschiedenis kent, weet dat je dat onmogelijk zo kunt zeggen. Is Europa teken van de eindtijd of juist 'Gods experiment'?

Esther Veerman bij haar kerstkunstwerk over de Morgenster. 'Laten we maar niet oordelen', zei ze vaak.

Esther Veerman (1968-2024) overleefde extreem seksueel geweld, en hielp met kunst anderen hetzelfde te doen

Ze was, naast kunstenaar en theoloog, een onvermoeibare ambassadeur van mensen die zijn getraumatiseerd door huiselijk en seksueel geweld. Esther Veerman overleed op 13 mei, 55 jaar jong.

Pete Greig spreekt op Opwekking: 'Eerlijk gezegd had ik te weinig discipline om te bidden.'

Pete Greig over opwekking, gebed en wonderen: 'Mijn geheime zonde? Vluchtige gebeden'

Het leven van de Opwekking-spreker Pete Greig is doordrenkt met gebed. Nooit hield hij op te bidden. Zelfs niet toen zijn vrouw chronisch ziek werd en het leek alsof God zweeg. Ook niet toen hij als tiener atheïst werd.

Van alle gelovigen gaat achttien procent wekelijks naar een kerk of moskee.

Vanaf de bank een kerkdienst volgen is populair. Steeds meer gelovigen kijken online mee

Het volgen van een online dienst is onder gelovigen in 2023 populairder dan ooit. Eén op de vijf doet dat wekelijks. Maar het komt niet in de plaats van kerk- of moskeebezoek, ziet het Centraal Bureau voor de Statistiek.