RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Tien dode honden in pension

Hondeneigenaren willen maar één ding weten: wat is er gebeurd?

Foto ter illustratie. Beeld © ANP / Flip Franssen

Zaterdagochtend trof de politie tien dode honden aan in het luxe hondenpension Hondenhuys in het Utrechtse Woudenberg. Een betrokkene - die anoniem wil blijven - vertelt aan RTL Nieuws dat de politie elf honden naar een dierenkliniek bracht na de ontdekking. "Tien honden waren dood. Eén hond leefde nog."

Volgens de betrokkene trof de politie in totaal dertien honden aan in een scheepscontainer op het terrein van het pension in Woudenberg. "In die container zat slechts één ventilatierooster. Die honden zijn dus door zuurstofgebrek hoogstwaarschijnlijk gestikt met z’n allen." 

De politie kan dit verhaal niet bevestigen.

'Het is verschrikkelijk'

De eigenaar van het hondenpension zegt tegen RTL Nieuws ‘erg aangedaan’ te zijn door de tragedie. "Het is verschrikkelijk. Maar ik kan op dit moment verder niets zeggen terwijl het onderzoek gaande is."

Een van de eigenaren wil summier reageren, ‘maar nog niet te veel zeggen'. "Wij zijn één hond verloren. Het is verschrikkelijk. Maar ik wil nog geen inhoudelijke reactie geven voordat het onderzoek is afgerond. We horen geruchten, maar weten nog niets zeker. Als ik nu iets zeg, zou dat vanuit woede zijn. Want er is veel woede." Volgens de eigenaar wordt er sectie verricht op een van de overleden honden.

Tien
Lees ook:
Tien honden dood gevonden in luxe hondenhotel: 'Heel tragisch'

De eigenaar van het pension belde zelf om het nieuws te vertellen, vertelt de hondeneigenaar. "Maar hij vertelde niet veel meer dan het feit dat de hond overleden was. Wij zijn nu nog op vakantie, dus we kunnen hier vandaan niks doen. Het is afwachten."

Steun van advocaat

Advocaat Brigitte Roodveldt adviseert vier hondeneigenaren en probeert voor hen informatie te verzamelen. "We weten nog niet wat er gaat gebeuren. De zaak wordt nu onderzocht door de politie, maar niemand weet nog wat er is gebeurd, hoe het is gebeurd, of het een ongeluk was of dat er een fout is gemaakt."

De advocaat vertelt dat, nadat iemand de dierenbescherming had ingeschakeld, de dierenpolitie kwam en zo de honden vond op het terrein van het pension. "Dat is alles wat wij nu weten."

Roodveldt vertelt aan RTL Nieuws hoe aangedaan de eigenaren zijn, maar dat ook zij nog in het duister tasten. "Voor de meeste hondeneigenaren is een hond als een gezinslid. Ze willen maar één ding: weten wat er precies is gebeurd. En dat blijft nog even onbekend."

Aangifte

Of er aangifte wordt gedaan door de eigenaren, hangt af van de uitkomst van het onderzoek.

"Als de politie tot de conclusie komt dat er geen sprake is van een strafbaar feit, dan komt er geen aangifte", aldus Roodveldt.

Honderden
Lees ook:
Honderden dode paarden gevonden op platteland Australië