Eindhovense chipfabrikant NXP optimistisch ondanks moeilijke markt

Nieuws
De Nederlandse chipfabrikant NXP kijkt ‘voorzichtig optimistisch’ naar de rest van dit jaar, ondanks de moeilijkheden in de sector door de zwakke economische groei wereldwijd. Het in Eindhoven gevestigde bedrijf met een beursnotering in New York boekte de eerste maanden van dit jaar een ongeveer even hoge omzet als vorig jaar in het eerste kwartaal. ‘We blijven doen wat we kunnen om de winstgevendheid en inkomsten op peil te houden in deze uitdagende markt’, zegt topman Kurt Sievers.
anp
maandag 29 april 2024 om 22:58
Afbeelding
beeld anp

De omzet van NXP van 3,1 miljard dollar (2,9 miljard euro), 0,2 procent meer dan een jaar geleden, is volledig in lijn met de verwachtingen van het bedrijf. ‘Deze resultaten en vooruitzichten dragen eraan bij dat we voorzichtig optimistisch zijn dat NXP zich succesvol door deze neergang in de sector heen slaat’, stelt de onderneming bij het bekendmaken van de nettowinst van 639 miljoen dollar. Dat is 4 procent meer dan vorig jaar.

De voormalige halfgeleiderdivisie van Philips, gevestigd in meer dan dertig landen, maakt chips voor tal van apparaten die in verbinding staan met het internet. De vraag naar sommige van die apparaten is erg gevoelig voor de stand van de economie. Door de zwakkere economie in veel landen is de vraag dus afgenomen.

NXP heeft ook een grote vestiging met ongeveer 1600 medewerkers in Nijmegen. Daar werd afgelopen maanden regelmatig gestaakt, maar inmiddels lijken de werkonderbrekingen van de baan door een akkoord met de vakbonden.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

EU-lijsttrekker VVD wil in EU niet samenwerken met groep van PVV

Europees lijsttrekker van de VVD Malik Azmani vindt in Europa samenwerking met de fractie waartoe de PVV in Europa behoort niet aan de orde. Dat heeft hij gezegd tijdens een verkiezingsdebat tussen dertien Nederlandse EU-lijsttrekkers in Hilversum.

Afbeelding

Gemeenteraad Grünheide akkoord met uitbreiding Tesla-fabriek

De gemeenteraad van Grünheide, in de buurt van Berlijn, heeft toestemming gegeven voor de omstreden uitbreiding van de grote autofabriek van Tesla in die plaats. Milieuactivisten hebben actie gevoerd tegen die uitbreidingsplannen en protesteerden ook bij die vergadering.

Afbeelding

Dijkstra laat extra voorraden aanleggen van schaarse medicijnen

In verband met tekorten aan bepaalde medicijnen laat het kabinet verplicht extra voorraden hiervan opbouwen, schrijft demissionair zorgminister Pia Dijkstra in een Kamerbrief.

Afbeelding

ChristenUnie valt BBB in debat aan: uw partij heult met rechts

Lijsttrekker Anja Haga (ChristenUnie) voor het Europees Parlement heeft de Europese lijsttrekker voor de BBB Sander Smit hard aangevallen tijdens het Europees lijsttrekkersdebat in Hilversum.

Afbeelding

Landelijke storing bij pinnen in winkels, meldt Betaalvereniging

Een landelijke storing zorgt voor problemen met pinnen in winkels. Dat laat Betaalvereniging Nederland weten. De storing begon omstreeks 18.00 uur. Volgens de website allestoringen.nl hebben al duizenden mensen melding gemaakt van de storing.

Afbeelding

NAVO-generaal: Rusland heeft niet genoeg troepen voor doorbraak

Rusland heeft niet genoeg troepen om een grote doorbraak te forceren in Noordoost-Oekraïne, denkt NAVO-generaal Christopher Cavoli. De Russen zijn vorige week een offensief begonnen in de regio Charkiv, maar volgens Cavoli hebben ze daar niet 'de noodzakelijke aantallen' voor.