RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Opgefleurd

Kinderen Jacobien uit DGZW veranderd na emigratie: 'Geen modepopjes meer'

Jacobien in Daar Gaan Ze Weer Beeld © RTL

Jacobien kennen we allemaal uit het programma 'Daar gaan ze weer'. Ze is samen met haar man Arjen en kinderen geëmigreerd naar het Italiaanse dorpje Apulië. Zo'n emigratie brengt flinke veranderingen met zich mee en kan grote impact hebben op een gezin. Jacobien vertelt in 'De Telegraaf' hoe hun emigratie is verlopen en wat dit met haar dochter Fleuri (8) heeft gedaan.

"Fleuri is de voornaamste reden dat we de emigratie echt hebben doorgezet"

Jacobien vertelt dat het klimaat de hoofdreden was van hun vertrek uit Nederland. "We wilden naar een plek met meer zon, zee en waar een siësta in de cultuur zit." Italië bleek uiteindelijk dé plek te zijn voor Jacobien en haar gezin. Arjen kwam al vaker in Italië voor zijn werk en ook Jacobien ging als kind vaak naar het land toe. Italië heeft bovendien een Europese cultuur, waardoor het niet al te veel schakelen was voor het stel en hun kinderen. 

Jacobien
Lees ook:
Jacobien in rep en roer door vermiste Gucci-zonnebril in Daar Gaan Ze Weer

Het gezin had in de eerste instantie de peilen gericht op Noord-Italië, maar kwam terecht in Ostuni, een stadje in Apulië. Hier bezitten ze een groot stuk land waar ze hun droomhuis aan het bouwen zijn. Ze zitten een paar uur van grote steden als Rome en Napels af, waardoor het makkelijk wisselen is tussen het 'luxe leven' en het leven in de natuur. Vooral de kinderen zijn volgens Jacobien veranderd van modepopjes naar natuurkinderen. Doordat ze nu meer leven in de natuur weten ze meer van dieren en planten. 

Jacobien
Lees ook:
Jacobien en Arjen uit Daar Gaan Ze Weer ouders geworden van vierde kindje

De kinderen hebben geen problemen ondervonden aan de emigratie. Vooral dochter Fleuri vindt het heerlijk om in Italië te wonen. "Fleuri is de voornaamste reden dat we de emigratie echt hebben doorgezet." Ze riep altijd al dat ze graag naar Italië wilde verhuizen, omdat ze de vakanties daar heerlijk vond. Jacobien geeft aan dat ze eerst twijfelden of het niet een opwelling was van hun dochter, maar Fleuri hield voet bij stuk. Na een maand sprak de achtjarige dochter de taal al vloeiend en daar zijn haar ouders maar wat trots op. "Ze is net een spons; ze hoort de taal en ze spreekt het."

Arjen
Lees ook:
Arjen en Jacobien kibbelen er lustig op los over lekkende waterleiding in Daar Gaan Ze Weer

Op de vraag of de kinderen Nederland missen is het antwoord: nee. "Toen Arjen laatst voor een week naar Nederland moest, wilden ze niet mee." De kinderen gaven aan dat in Italië de zon tenminste schijnt, dus dat ze daarvoor niet naar Nederland terug hoeven. Daarnaast hebben ze in Italië drie maanden zomervakantie. Veel langer dan in Nederland dus. Alleen het fietsen met de bakfiets langs de Amsterdamse grachten vonden de kinderen erg leuk. "Die gaan supersnel en dat vinden ze heel spannend."

Bekijk hieronder het fragment waarin Jacobien in paniek is omdat haar Gucci-bril kwijt is. 

Paniek om vermiste Gucci-bril van Jacobien in Daar Gaan Ze Weer: 'Hartverzakking'

01:10