Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

ADO Den Haag boekt moeizame zege op hekkensluiter Jong FC Utrecht

ADO Den Haag heeft met de nodige moeite Jong FC Utrecht verslagen. Het elftal van Darije Kalezic won de uitwedstrijd bij de nummer laatst van de Keuken Kampioen Divisie met 2-0.

ADO nam met pas de derde zege in elf wedstrijden de vijfde plaats op de ranglijst over van De Graafschap. De nummers 3 tot en met 7 spelen play-offs voor promotie.

In het matige duel in de Galgenwaard opende Henk Veerman in de 71e minuut de score uit een penalty, nadat Malik Sellouki was neergehaald door Björn Hardley. De verdediger kreeg na de actie zijn tweede gele kaart. Sellouki raakte daarna nog de paal, voordat Matteo Waem de 2-0 binnenkopte.

FC Emmen mag nog hopen op de play-offs na een 3-0-zege op Helmond Sport. In het duel tussen interim-trainers Alfons Arts en Adrie Bogers tekende Piotr Parzyszek in de 10e minuut vanaf 11 meter voor de openingstreffer. Patrick Brouwer en Vicente Besuijen voerden na rust de score op. FC Emmen staat negende, met 3 punten achterstand op nummer 7 NAC Breda.