RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Alleen nog tips

Grote zoektocht vermiste Duitse Arian (6) stopt: 'Alles gegeven'

De afgelopen week werd met man en macht naar de 6-jarige jongen gezocht. Beeld © dpa Picture-Alliance

De grootschalige zoekactie naar de vermiste Duitse jongen Arian (6) wordt opgeschort. Dat laat de hoofdcommissaris van de politie weten aan RTL Duitsland. De afgelopen dagen werd met honderden mensen naar de jongen, die autisme heeft en niet aanspreekbaar is, gezocht. "We hebben alles gegeven", zegt een woordvoerder van de politie.

Arian raakte een week geleden vermist, nadat hij wegliep uit het huis van zijn ouders en naar een nabijgelegen bos rende. Dat gebeurde in Elm, ten noordoosten van Frankfurt. Sindsdien werd daar met man en macht naar het jongetje gezocht.

De actieve zoektocht naar de jongen wordt opgeschort en de politie zal alleen nog aan de hand van tips fysiek naar Arian zoeken. "Het was een moeilijke beslissing", zegt de politie daarover tegen RTL Duitsland. "Het was een race tegen de klok en ik denk dat er bij veel mensen op een gegeven moment een zekere mate van realisme ontstaat."

We maakten eerder deze video over de zoektocht:

Met ballonnen, snoep en militairen gaat zoektocht naar Duitse Arian (6) door

01:03
Dit weekend trokken 800 militairen de bossen in, maar opnieuw zonder resultaat.

De politie bedankt alle vrijwilligers en hulpdiensten die de afgelopen dagen hebben geholpen bij de zoektocht. 

Alles uit de kast gehaald

Bij de grootschalige zoekactie werd alles uit de kast gehaald. Zo werd er vuurwerk afgestoken in de hoop dat Arian daarnaar zou komen kijken, omdat hij van vuurwerk houdt. Ook werden snoepjes aan de bomen rond het huis gehangen en met ballonnen geprobeerd om de jongen uit het bos te lokken.

Afgelopen weekend werden tijdens de zoektocht voetsporen gevonden. Het is alleen niet zeker dat die sporen ook daadwerkelijk van de jongen afkomstig waren. Verder ontbreekt nog ieder spoor van Arian.

In
Lees ook:
In Duitsland wordt al vijf dagen gezocht naar vermiste Arian (6)

Arian verdween vorige week maandagavond zonder jas en schoenen uit huis. Hij had kortgeleden geleerd om zelfstandig deuren te openen, meldt RTL Duitsland.

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS