Doden bij raketaanval op Oekraïense stad Odesa

Nieuws
anp
maandag 29 april 2024 om 21:29
Afbeelding
beeld anp

Bij een Russische raketaanval op de Oekraïense havenstad Odesa aan de Zwarte Zee zijn zeker vier doden gevallen. Er zijn ook bijna dertig gewonden, onder wie twee kinderen en een zwangere vrouw. Volgens de gouverneur zijn vier mensen er ernstig aan toe.

Door de aanval raakten onder meer woongebouwen beschadigd. De Oekraïense luchtmacht had kort daarvoor gewaarschuwd voor een ‘moeilijker te onderscheppen’ raketdreiging.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Arbeidsinspectie dreigt bagagebedrijven Schiphol met nieuwe boete

De Arbeidsinspectie dreigt opnieuw met boetes voor bagageafhandelaren op Schiphol. De fysieke belasting van werknemers bij het sjouwen en in- en uitladen van bijvoorbeeld koffers is bij vier van de zes bedrijven nog steeds te groot.

Afbeelding

Rechter spreekt UvA-demonstrant vrij van geweld tegen politie

De politierechter heeft een aangehouden UvA-demonstrant vrijgesproken van geweld tegen de politie. Volgens de rechter is er te veel twijfel dat hij de persoon was - zoals het Openbaar Ministerie stelt - die met stenen heeft gegooid naar de mobiele eenheid.

Afbeelding

Fries college bezorgd over natuur en landelijk gebied in akkoord

Het Friese college van Gedeputeerde Staten is bezorgd over wat er over natuur, water en het landelijk gebied in het hoofdlijnenakkoord van de PVV, NSC, VVD en BBB staat. Veel van wat in het akkoord staat, komt niet overeen met al gemaakte plannen.

Afbeelding

Fico werd volgens ministers neergeschoten door radicale eenling

De man die verdacht wordt van de aanslag op de Slowaakse premier Robert Fico heeft volgens de autoriteiten alleen gehandeld. De verdachte had geen extremistische politieke denkbeelden, zei minister van Binnenlandse Zaken Matús Sutaj-Estok tijdens een persconferentie na een over..

Afbeelding

Houthi's willen alle schepen aanvallen die naar Israël varen

De Jemenitische Houthi-rebellen zeggen vanaf nu alle schepen aan te vallen die naar Israëlische havens varen. Eerder waren alleen schepen met een link met Israël, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk een doelwit.

Afbeelding

Zuid-Afrika tegen VN-hof: Israëls genocide in een nieuw stadium

De 'genocide' van Israël in de Gazastrook heeft een 'nieuw en gruwelijk stadium bereikt'. Dat heeft Zuid-Afrika donderdag betoogd voor het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag.