RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Vitesse sluit mondeling akkoord met nieuwe trainer Van den Brom

John van den Brom wordt volgende seizoen in de Keuken Kampioen Divisie de nieuwe coach van Vitesse. De woordvoerder van de Arnhemse club, die is gedegradeerd uit de Eredivisie, bevestigt na berichtgeving van De Telegraaf dat hierover een mondeling akkoord is bereikt.

Van den Brom volgt clubicoon Edward Sturing op, die het dit seizoen overnam van de in november opgestapte coach Phillip Cocu. Die slaagde er niet in de club uit de onderste regionen weg te krijgen. Vervolgens werd Vitesse door de licentiecommissie van de KNVB bestraft met een aftrek van 18 punten, waardoor degradatie een feit was. Het is nog niet bekend wanneer de 57-jarige oud-speler en coach wordt gepresenteerd als nieuwe trainer, laat Vitesse weten.

Het akkoord tussen Vitesse en Van den Brom is onder voorbehoud dat Vitesse een licentie krijgt voor het nieuwe seizoen. De Arnhemse club kampt met een schuld van bijna 19 miljoen euro, maar behield wel de licentie om dit seizoen uit te kunnen spelen. De club is echter nog in afwachting van een licentie voor komend seizoen. Daarnaast loopt er nog een beroep tegen het afgewezen plan voor overname van de Amerikaanse investeerder Coley Parry.

Bron: ANP