Gerard Depardieu in oktober voor rechter voor seksueel misbruik

Nieuws
Acteur Gerard Depardieu moet in oktober voor de rechter verschijnen voor aanklachten wegens seksueel misbruik. Dat heeft het parket van Parijs maandagavond gemeld. Het gaat om incidenten die in 2021 plaatsvonden. De 75-jarige acteur kreeg de dagvaarding toen hij werd vrijgelaten na een verhoor, melden Franse media.
anp
maandag 29 april 2024 om 20:54
Afbeelding
beeld anp

In februari werd bekend dat er klachten waren ingediend over grensoverschrijdend gedrag op de set van de film Les volets verts uit 2021. Depardieu zou een decorontwerpster onzedelijk hebben betast op de set. Daarnaast zou hij seksueel getinte opmerkingen hebben gemaakt. Zo zei hij dat hij ‘zijn grote parasol in haar zou steken’. Van het tweede incident op deze set zijn geen details bekendgemaakt.

De politie ondervroeg Depardieu maandag in verband met een groot onderzoek naar seksueel misbruik. Het ging over de vermeende aanranding op de set van Les volets verts, maar ook over een incident op de set van de film Le magicien et les siamois uit 2014. Ook in dit geval zou Depardieu een crewlid ongewenst hebben betast en ongepaste opmerkingen hebben gemaakt. Deze productieassistente was destijds 24 jaar oud.

De Franse acteur kreeg de laatste jaren meerdere aanklachten van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De acteur ontkent steevast alle aantijgingen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Aandeel gelovigen in tien jaar tijd gedaald tot 42 procent

De groep Nederlanders die een religie aanhangt, is in tien jaar tijd gedaald van 53 naar 42 procent. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat al sinds 1849 mensen naar hun religie vraagt, zijn tegenwoordig 75-plussers het vaakst gelovig.

Afbeelding

Tienduizenden jonge vrouwen in 2023 gestalkt, weinig aangiftes

Tienduizenden jonge vrouwen waren vorig jaar slachtoffer van stalking. Zij zijn langere tijd lastiggevallen, bespioneerd of bestookt met ongewenste appjes of mailtjes.

Afbeelding

VS na bezoek Poetin: China kan niet van twee walletjes eten

China kan niet van twee walletjes eten. Die boodschap hadden de Verenigde Staten voor Beijing waar de Russische president Vladimir Poetin op bezoek was.

Afbeelding

Nederland wil in EU praten over stappen tegen Israël

Nederland wil in de Europese Unie praten over stappen tegen Israël vanwege de oorlog in Gaza. Demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) wil met haar Europese collega's kijken naar het associatieverdrag tussen de EU en Israël om de druk op de regering in Jeruz..

Afbeelding

Walmart uitblinker op Wall Street, Dow even door 40.000 punten

Walmart, het grootste supermarktconcern in de Verenigde Staten, was donderdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York dankzij goed ontvangen kwartaalcijfers. Verder klom de Dow-Jonesindex gedurende de handelsdag even tot boven de symbolische grens van 40.000 punten.

Afbeelding

Coalitiepartijen zien ambassade niet snel naar Jeruzalem gaan

Het is een opvallende zin in het hoofdlijnenakkoord van de nieuwe coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB: er zal worden gekeken naar verplaatsing van de Nederlandse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem.