G7-landen akkoord over sluiten kolencentrales voor 2036

Nieuws
De landen van de G7 hebben een akkoord gesloten over het sluiten van kolencentrales in ‘de eerste helft van het volgende decennium’. Dat bevestigde de Britse energieminister Andrew Bowie tegenover Amerikaanse media in Turijn, waar de industriële grootmachten de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Japan, Italië en Frankrijk twee dagen bijeen zijn. Bowie noemde het akkoord ‘historisch’.
anp
maandag 29 april 2024 om 20:57
Afbeelding
beeld anp

De samenkomst van de G7 is de eerste grote politieke sessie sinds de wereld tijdens de klimaatconferentie COP28 in december beloofde om op termijn af te stappen van kolen, olie en gas. In Nederland wordt het zeer vervuilende stoken van kolen voor stroom in 2030 verboden.

De G7 gaat zich naar verwachting ook inzetten om de plasticproductie terug te dringen om de wereldwijde vervuiling aan te pakken. ‘De G7 erkent voor het eerst dat het niveau van de plasticvervuiling onhoudbaar is en dat de toename ervan alarmerend is’, zei het Franse ministerie van Ecologische Transitie.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gehandicaptenzorg mist aandacht en hekelt bezuinigingen

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland mist in het coalitieakkoord aandacht voor mensen met een beperking 'en de stappen die nodig zijn om hen betekenisvol te laten meedoen in de samenleving'.

Afbeelding

Advocaat aangehouden UvA-demonstrant wil uitstel van proces

De advocaat van de 22-jarige Toby B., die zich moet verantwoorden voor geweld tegen de politie tijdens het protest bij de Universiteit van Amsterdam, wil uitstel van het proces. Dat zei ze aan het begin van de snelrechtzitting bij de rechtbank in Amsterdam.

Afbeelding

Flevoland blij met plannen voor landbouw en visserij

De provincie Flevoland is blij met de plannen voor land- en tuinbouw en visserij in het hoofdlijnenakkoord van de aanstaande regering van PVV, VVD, NSC en BBB.

Afbeelding

Honderden bij pro-Palestijnse betoging Rotterdam Centraal

Honderden mensen staan op het plein voor Rotterdam Centraal voor een pro-Palestijnse betoging, ziet een verslaggever van het ANP. Er worden leuzen geroepen en mensen hebben Palestijnse vlaggen. De sfeer is rustig.

Afbeelding

Albert Heijn gaat varkenshouders betalen om stallen te verbeteren

Albert Heijn gaat varkenshouders betalen om hun stallen te verbeteren. De Dierenbescherming is enthousiast.

Afbeelding

Israël zegt grondoperatie in Rafah op te voeren

Israël stuurt meer militairen naar Rafah, heeft minister van Defensie Yoav Gallant bekendgemaakt. Hij zei dat de Israëlische krijgsmacht vooruitgang boekt en dat de strijd daarom wordt opgevoerd.