Direct naar artikelinhoud
Ik wist niet dat Vitesse voetballers kon huren die meer dan 4,5 miljoen euro waard zijn
Spaan geeft punten

Ik wist niet dat Vitesse voetballers kon huren die meer dan 4,5 miljoen euro waard zijn

Een 8 voor Paxten Aaronson

Terwijl twee technisch verantwoordelijken van Ajax bij NEC-AZ op de tribune zaten om naar Sandler te kijken, brak in het naburige Arnhem opeens een voetballer door die ik niet kende. (Je kunt niet iedereen kennen, hè. Sandler ken ik bijvoorbeeld wel.) Paxten Aaronson is 20 jaar, speelde één interland voor de VS en voetbalt sinds drie maanden als huurling van Eintracht Frankfurt voor Vitesse.

Volgens Transfermarkt is de jongen 4,5 miljoen euro waard. Ik wist niet dat Vitesse voetballers kon huren die meer dan 4,5 miljoen euro waard zijn. Ze zijn toch failliet, of zoiets? Vroeger had je in Arnhem mensen die gokmachines en andere café-automaten exploiteerden, die Vitesse onderhielden. Dat metier bestaat zeker niet meer.

Enfin, Aaronson schoot eerst tegen een medespeler aan, sleepte de terugspringende bal mee met rechts en schoot in met links, 1-0. Ik wist genoeg.

Paxten Aaronson (20) van Vitesse in duel met Arianit Ferati (26) van Fortuna Sittard.Beeld Broer van den Boom/Getty Images

Sportjournalist Henk Spaan recenseert voor Het Parool dagelijks spelers, coaches en andere personen in de sportwereld in de rubriek Spaan geeft punten. Reageren? h.spaan@parool.nl

Luister onze Ajaxpodcast Branie

Video wordt geladen...