Direct naar artikelinhoud
Net open

Bij Rico’s in Zuid haal je diepgevroren vlees en bijpassende wijnen

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in Amsterdam. In onze rubriek Net open lees je erover. Vandaag: ontdek diepgevroren vlees en Italiaanse smaken bij Rico’s in de Beethovenstraat.

Bij Rico’s komt alles samen van wat Italië aan smaken te bieden heeft.Beeld Angela Baas

Wijnen, koffie, pasta, olijfolie, zongedroogde tomaten, zwarte olijven en vooral ook vlees: wat Italië te bieden heeft, komt samen in de nieuwe winkel van Rico’s in de Beethovenstraat in Zuid. Het hart van de winkel wordt gevormd door vriezers met bevroren vlees – waarvan je veel ‘niet bij de supermarkt zal zien liggen’ – met daarnaast bijpassende Italiaanse wijnen.

De broers Marco (30) en Rico Weinreich (28) – what’s in a name – openden de zaak eerder deze maand. Ze wilden het vlees waarin ze al langer handelen op deze manier direct aanbieden aan consumenten.

Het kort houden van de keten is belangrijk voor de broers. Marco: “In onze productieketen zitten maar drie schakels.” Door het geringe aantal stappen tussen het moment dat het rund nog in de wei graast en het moment dat het vlees de pan in gaat, kan de kwaliteit beter worden gewaarborgd.

Bovendien willen de mannen niets verspillen. Het vlees wordt met een shock freezing-techniek direct ingevroren. Bij shock freezing wordt de temperatuur zo snel mogelijk teruggebracht naar -18°C (bewaartemperatuur in vriezer). In die vorm wordt het in de winkel ook verkocht. Veel expats zijn bekend met bevroren vlees kopen, maar voor Nederlanders is het soms nog onwennig, merkt Rico Weinreich. Ten onrechte: “Bevroren vlees is veel beter. Je behoudt de versheid en de smaak, en je kunt het vlees veel langer bewaren.”

Ook Marco Weinreich denkt dat het vlees van Rico’s kan verrassen: “Bij ons kun je voor iets meer dan twee tientjes een Côte de Boeuf halen (500g voor €24,99). Met misschien nog twee tientjes extra heb je er een fantastische wijn bij. Als je een beetje kunt koken, hoef je voortaan niet eens meer naar een restaurant.”

Bekijk ons overzicht met alle nieuwe winkels, restaurants en cafés. Tips? open@parool.nl.

Rico’s

Beethovenstraat 54, Zuid.

Aromatische wijn

Rico’s bestverkopende wijn is de droge medium-bodied witte wijn Porello Roero Arneis Camestri (€15,99). In de winkel is een breed scala aan Italiaanse wijnen te vinden.

Bezorgen

Bij besteding van minimaal 50 euro, bezorgt Rico's in postcodegebieden 1070 tot en met 1083 ook aan huis. Bestellingen geplaatst voor 12.00 uur worden vaak nog dezelfde dag bezorgd.

Rituals

In het nieuwe pand van Rico’s zat tot voor kort een vestiging van Rituals. Deze winkel is nu enkele deuren verderop te vinden.