RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Media: clubs in Premier League stemmen voor bestedingsplafond

De clubs in de Premier League hebben voor de ontwikkeling van plannen voor een bestedingsplafond gestemd. Dat meldden Engelse media zoals de BBC. Alleen Manchester United, Manchester City en Aston Villa stemden volgens de omroep tegen het plan, Chelsea onthield zich van stemming.

De andere zestien clubs willen dat de Premier League nu een model gaat ontwikkelen voor het plafond. Dit zal worden gepresenteerd aan de clubs in juni, waarna er mogelijk een stemming volgt of het vanaf het seizoen 2025/2026 moet worden geïntroduceerd.

Het nieuwe plafond zou de huidige regels voor winstgevendheid en duurzaamheid (PSR's) vervangen. Clubs uit de Premier League mogen momenteel in drie jaar tijd een verlies van maximaal 105 miljoen pond (zo'n 123 miljoen euro) maken, of 35 miljoen pond (zo'n 41 miljoen euro) per seizoen. De huidige regels zijn vaker bekritiseerd omdat ze de clubs met hogere inkomsten zouden bevoordelen.

Everton en Nottingham Forest, de huidige nummers 15 en 17 van de Premier League, kregen eerder dit seizoen een puntenstraf voor het schenden van de regels rond winstgevendheid en duurzaamheid.