Ursula von der Leyen bij de Limburgse omroep L1 in Maastricht.
Volledig scherm
Ursula von der Leyen bij de Limburgse omroep L1 in Maastricht. © ANP

Von der Leyen en radicaal-rechts hard tegen hard bij debat in Maastricht: ‘U zit in de zak van Poetin’

Het verkiezingsdebat in Maastricht tussen acht Europese lijsttrekkers is uitgelopen op een aanvaring tussen radicaal-rechts, EU-voorzitter Ursula von der Leyen en de Nederlandse GroenLinkser Bas Eickhout. Het Deense rechts-nationalistische boegbeeld Anders Vistisen noemde Brussel een ondemocratisch moeras. Hij beloofde na een verkiezingsoverwinning meteen 10.000 ambtenaren te ontslaan ‘en u, mevrouw Van der Leyen, bent de eerste!’

  1. Oplichter overlijdt plots na uitzending Oplichters Aangepakt, RTL haalt programma offline
    kees vd spek reageert

    Oplichter overlijdt plots na uitzending Oplichters Aangepakt, RTL haalt programma offline

    RTL heeft de laatste aflevering van het programma ‘Oplichters Aangepakt’ offline gehaald vanwege het plotse overlijden van een betrokkene in de uitzending, bevestigt de zender. Vanwege privacyredenen maakt RTL niet bekend om wie het gaat. Onderzoek wijst uit dat het gaat om de man die in het programma werd beschuldigd van het oplichten van een ouder echtpaar. Hij is daags na de uitzending zelf uit het leven gestapt, melden bronnen.
  2. ‘Strengste asielbeleid ooit’ moet vooral uitstralen: asielzoekers zijn niet welkom in Nederland
    PREMIUM

    ‘Strengste asielbe­leid ooit’ moet vooral uitstralen: asielzoe­kers zijn niet welkom in Nederland

    De asielparagraaf in het hoofdlijnenakkoord staat vol spierballentaal. Er komt een ‘asielbeslisstop’ en wie steelt krijgt geen opvang. Een nieuwe crisiswet en een Europese uitzonderingspositie zijn opgeschreven alsof die ‘direct’ te regelen zijn. Alle retoriek ademt één doel: asielzoekers afschrikken. Maar het effect laat jaren op zich wachten. En in het begin bereikt zo’n strenge wet zelfs vaak het tegenovergestelde, ziet een onderzoeker.