Kantoorverhuurder WeWork lijkt bankroet te voorkomen na akkoord

Nieuws
WeWork lijkt een definitief bankroet te hebben afgewend. De werkplekkenverhuurder heeft een overeenkomst getekend met verschillende geldschieters voor een herstructurering van het bedrijf, dat ook locaties heeft in Nederland. Zij komen met zo’n 450 miljoen dollar over de brug, in ruil voor aandelen in WeWork.
anp
maandag 29 april 2024 om 19:02
Afbeelding
beeld anp

Een financieringsvoorstel van oprichter Adam Neumann werd afgewezen. Persbureau Reuters en zakenkrant The Wall Street Journal berichtten vorige maand over dat plan, dat erin voorzag dat Neumann WeWork voor 500 miljoen dollar zou terugkopen. Door dat voorstel gaat nu een streep. Volgens de nieuwe overeenkomst zal WeWork voor het grootste deel in handen komen van Cupar Grimmond, dat aangeboden heeft 337 miljoen dollar financiering te verstrekken. Een groep obligatiehouders van het bedrijf heeft verder ingestemd met financiering ter waarde van 112 miljoen dollar.

Onder Neumann groeide WeWork hard en kreeg het bedrijf een waarde van 47 miljard dollar toegedicht. Maar in de aanloop naar een beursgang van de kantoorverhuurder in 2019 werd duidelijk dat het bedrijf zwaar verliesgevend was door alle investeringen voor uitbreiding. De waardering van het bedrijf kelderde vervolgens. Neumann zelf kwam daarbij in opspraak. Hij gaf familieleden belangrijke posities binnen het bedrijf. Ook werd hij ervan beschuldigd met een eigen bedrijf vastgoed te kopen om die bezittingen vervolgens aan WeWork door te verkopen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Landelijke storing bij pinnen in winkels, meldt Betaalvereniging

Een landelijke storing zorgt voor problemen met pinnen in winkels. Dat laat Betaalvereniging Nederland weten. De storing begon omstreeks 18.00 uur. Volgens de website allestoringen.nl hebben al duizenden mensen melding gemaakt van de storing.

Afbeelding

NAVO-generaal: Rusland heeft niet genoeg troepen voor doorbraak

Rusland heeft niet genoeg troepen om een grote doorbraak te forceren in Noordoost-Oekraïne, denkt NAVO-generaal Christopher Cavoli. De Russen zijn vorige week een offensief begonnen in de regio Charkiv, maar volgens Cavoli hebben ze daar niet 'de noodzakelijke aantallen' voor.

Afbeelding

Rechter veroordeelt UvA-demonstrant tot twee maanden cel

De politierechter in Amsterdam heeft UvA-demonstrant Toby B. (22) veroordeeld tot twee maanden cel, waarvan een maand voorwaardelijk om geweld tegen de politie. Hij is de enige verdachte die donderdag is veroordeeld van de drie die terechtstonden.

Afbeelding

Betogers moeten bezette pand Universiteit Leiden verlaten

De pro-Palestijnse betogers die sinds donderdagmiddag een pand bezetten van de Universiteit Leiden (UL) in Den Haag moeten daar om 19.30 uur uit, bevestigt een woordvoerder van de universiteit. Wat er gebeurt als de demonstranten daar niet naar luisteren is niet bekend.

Afbeelding

CNV: bezuiniging ambtenarenapparaat veroorzaakt ongerustheid

Vakbond CNV Overheid en Publieke Diensten meldt dat de forse bezuiniging op het ambtenarenapparaat in het regeerakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB ongerustheid veroorzaakt bij haar leden.

Afbeelding

Politiechef mist financiële uitwerking van hoofdlijnenakkoord

De Nationale Politie is overwegend tevreden met de plannen die PVV, VVD, NSC en BBB hebben gepresenteerd voor de politie.