Debby Gerritsen.
Volledig scherm
Debby Gerritsen. © Shody Careman

Lieve Debby: 'Ik zou wel willen stoppen met het drinken van alcohol, maar het lijkt me onmogelijk’

Debby Gerritsen weet raad als het gaat over de liefde, lust en relaties. Lukas vraagt haar hoe hij de ruzies met zijn vriend voorkomt, die doorgaans ontstaan na drankgebruik. Het idee te moeten stoppen met drinken lijkt hem onmogelijk.

24 reacties

  • Robbert Scholten

    2 dagen geleden
    Ik vind stoppen met drinken van alcohol iets persoonlijks,ik vloog goed uit de bocht na een serie ellendige periodes die ook nog allemaal tegelijk kwamen na mijn vijfenvijftigste,en ja dan kan je keihardnonderuitgaan,het gebeurt waanzinnig veel en slechts een kleine groep wordt geholpen teveel alcohol is een echte volksziekte waar niemand aan wil,in mijn leven als verpleegkundige waren afdelingen interne geneeskunde er altijd mee gevuld tot aan de nok
  • Lonneke Poortenberg

    2 weken geleden
    Stoppen met alcohol is ZEKER mogelijk! Mijn man was meer dan 25 jaar méér dan een gewoonte drinker en is op mijn verzoek van de ene op de andere dag gestopt! Het duurde wel een aantal verzoeken (en ruzies...). Dat is nu 6 jaar geleden en we zijn samen sterker dan ooit! En hebben nog steeds heel veel plezier ZONDER drank!
  • Harmen van den Heuvel

    2 weken geleden
    Kijk om je heen wat alcohol allemaal veroorzaakt. Auto, fiets en verdere verkeer- ongelukken. Alleen al de relaties die kapot gaan, daarnaast mensen die hun lever helemaal om zeep helpen. Laat staan de kosten die al die drank met zich meebrengen. Ik dronk niet veel maar ben ruim 25 jaar geleden nagenoeg volledig gestopt, en voel mij daar goed bij. Na soms een half glaasje wijn, voel i, ik helaas niet.
  • Arie van Drunen

    2 weken geleden
    Beetje flauw verhaal, als het dan zo'n groot probleem is, stop dan gewoon. Heb meer het idee, dat je bang bent om je gezicht verliezen. Het toont meer ballen om te stoppen, zeker voor jezelf vertrouwen.
  • Jelle van der Pal

    2 weken geleden
    Spijker op de kop Pieter! Men weet pas waar men het voor doet als men die eerste paar weken/maanden heeft doorleefd en de werkelijke vruchten van een nuchter bestaan heeft geplukt. Daarna begint de zucht in meer van dat, nuchter leven. Stoppen met drinken en later ook roken, waren de beste keuzes die ik dusver maakte in mijn leven. Ik had er ook minder over hoeven twijfelen, denk ik nu.