Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Sor niet in voorprogramma Anouk omdat zangeres het n-woord gebruikt

Artiest Sor maakt niet langer deel uit van het concertprogramma van Anouk in de Ziggo Dome. Sor laat twee concerten aan zich voorbijgaan omdat Anouk op sociale media het n-woord heeft gebruikt.

Anouk raakte eerder in opspraak vanwege een transfobe uitspraak.Beeld ANP / ANP

Anouk haalde zaterdag op sociale media uit naar rapper Ronnie Flex. De aanleiding daarvan was een ‘reactierap’ van Ronnie Flex op een disstrack van Jiggy Djé, Sticks en Hef. In het nummer rapt hij onder meer: “Je bent een hele bitch n**** waarom lijk je op Anouk. Deze tijden van de maand zit je panty vol met bloed.”

Anouk bleek daar niet van gediend en reageerde op haar beurt weer op de rapper. Zo zei ze tegen Ronnie Flex: ‘Crying over spilled milk. Happy kings day little cryin’ broke bitch ni****. Greetings from your old happy rich bitch ni****.’ (Anouk schreef het n-woord voluit in haar bericht, red.)

Later verwijderde ze de racistische termen in haar berichten, maar de screenshots van het originele bericht verspreidden zich al snel over het internet.

Vanwege Anouks opmerkingen wilde Sor niet meer in haar voorprogramma.Beeld Noah’s Ark

Voorprogramma

De opmerking van Anouk krijgt een staartje: de berichten van de zangeres schoten bij Sor in het verkeerde keelgat. Hij besloot niet meer het voorprogramma van de twee concerten van Anouk te verzorgen, die voor 31 mei en 1 juni op de planning staan. De rapper kondigde het nieuws zelf aan op Instagram: ‘Heb de show gecanceld om voor de hand liggende redenen.’

Het is niet de eerste keer dat er commotie is vanwege opmerkingen van Anouk op sociale media. De zangeres kreeg in februari bakken kritiek over zich heen toen ze op Threads deelde dat mensen zonder mannelijk geslachtsdeel niet automatisch een vrouw zijn. ‘Je pipi eraf hakken, maakt je geen vrouw. Maar dit wel. Word ik nu gecanceld?’ schreef ze bij een foto waarop bebloed wc-papier te zien was.

Onder anderen BN’ers Nikkie de Jager, Raven van Dorst en Duncan Laurence reageerden met afschuw op het bericht. Excuses van de zangeres bleven uit. Of Anouk inmiddels een vervangende artiest heeft gevonden voor het voorprogramma van haar concerten, is nog niet bekend.

De zangeres was niet bereikbaar voor commentaar.