Een verdachte in handboeien arriveert bij de rechtbank in Stuttgart.
Volledig scherm
Een verdachte in handboeien arriveert bij de rechtbank in Stuttgart. © via Reuters

Ex-commando, taartverkoper en dakdekker zwijgen als het graf over gewelddadig coupplan in Duitsland

In Stuttgart verschenen maandag acht hoofdschuddende verdachten van een verijdelde coup voor de rechter. Deze leden van de radicaal-rechtse Reichsbürger-beweging riskeren levenslange gevangenisstraffen voor hun plannen om Duitsland te verlossen van ‘een sekte van pedofiele elites’.

  1. Voorbijganger legt crimineel netwerk in autodiefstal bloot: vier Nederlanders wacht uitlevering aan België

    Voorbijgan­ger legt crimineel netwerk in autodief­stal bloot: vier Nederlan­ders wacht uitleve­ring aan België

    De Toyota’s stonden in België al klaar om verscheept te worden naar Afrika, tot een ‘opmerkzame passant’ de boel niet vertrouwde. Nadat de politie op de zaak dook werd een criminele organisatie in autodiefstallen in België en Nederland opgerold. Het leidde vorige week tot vier arrestaties van Nederlandse twintigers in Den Haag. Het Belgische OM heeft om hun uitlevering gevraagd.
    Den Haag
  2. Nederlander Nino (27) overlijdt in Duitse cel, vernietigende kritiek op gevangenis
    PREMIUM

    Nederlan­der Nino (27) overlijdt in Duitse cel, vernieti­gen­de kritiek op gevangenis

    Nederlander Nino (27) overleed begin dit jaar in een gevangenis in het Duitse Heidelberg. Zijn dood leidde tot een stortvloed aan kritiek van politici, advocaten en ex-medewerkers op de instelling: van bedorven voedsel en een kakkerlakkenplaag tot een groot tekort aan gekwalificeerd personeel. Volgens zijn moeder is Nino in de steek gelaten: ,,Als ze hem goed in de gaten hadden gehouden, was dit niet gebeurd.”