RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Happy ending?

Baby Reindeer-actrice onthult hoe het écht is afgelopen tussen Donny en Teri

Beeld © Netflix

Blijf jij na het kijken van 'Baby Reindeer' ook met meer vragen dan antwoorden achter? Dan ben je niet de enige. Sinds de serie op Netflix staat, zijn kijkers flink aan het googelen geslagen. Want wie zijn de echte gezichten achter de personages en eindigen Teri en Donny uiteindelijk met elkaar? Op die laatste vraag lijken fans nu een antwoord te krijgen van actrice Nava Mau (31), die Teri speelt.

"Teri kreeg alsnog haar happy ending, weet je?"

Baby Reindeer is gebaseerd op het leven van komiek Richard Gadd, die zelf de hoofdrol speelt in de Netflix-serie. Hij wordt jarenlang gestalkt door 'Martha', die zijn hele leven overneemt. Eén van de weinige lichtpunten in zijn leven is Teri, een transvrouw die hij via een datingapp leert kennen. De twee krijgen een relatie, maar het duurt niet lang voordat Martha Teri begint te stalken en ervoor zorgt dat de twee steeds verder uit elkaar drijven.

Fan
Lees ook:
Fan van Baby Reindeer? Dan wil je déze serie ook kijken

In de serie krijgen kijkers niet echt een duidelijk beeld van hoe hun relatie afloopt, behalve dat Donny Teri uiteindelijk met een andere man over straat ziet lopen. Hierdoor vragen fans zich af hoe het nu precies zit tussen de twee. Nava Mau geeft hier nu zelf opheldering over in een interview met GQ. Daarin vertelt ze over een verwijderde scène uit de serie. "Teri spreekt vijf maanden later nog een voicemailbericht in bij Donny. Dus op die manier kon ik het alsnog afsluiten, omdat Teri die afsluiting ook kreeg."

Hoewel ze niet specifiek ingaat op de inhoud van de voicemail, klinkt het positief. "Ik heb daar zo veel troost uit kunnen halen. Uit het feit dat ik nu weet dat ze allebei vrede hadden met hun relatie. Teri kreeg alsnog haar happy ending, weet je? Ze vond een nieuwe man, ze verloor geen vrienden, ze verloor haar baan niet en ook niet haar glimlach. Het gaat allemaal goed met haar. En dat is best bijzonder, want vaak zien we verhalen over transpersonen die niet goed eindigen."

Dit is Baby Reindeer: een stalkingsverhaal op Netflix

00:34
'Martha'
Lees ook:
'Martha' uit Baby Reindeer laat voor het eerst van zich horen: 'Hij stalkte míj'
Bron: RTL Boulevard