RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Niet langer in geborgenheid verborgen

Dood van Billy de Palma krijgt zinderend staartje in GTST

Billy de Palma Beeld © GTST / RTL

Het hoofdstuk Billy de Palma is nog lang niet afgesloten in 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. De scriptschrijvers hebben nog een zinderend staartje aan de dood van de soapschurk geknoopt, dat zich in de nieuwste aflevering die nu bij Videoland te zien is, begint te ontvouwen.

Let op: dit artikel bevat spoilers!

"Had uw moeder vijanden?"

Zo'n vier maanden geleden zagen GTST-kijkers hoe Meerdijk afscheid nam van Billy. Shanti (Bertrie Wierenga) regelde een waardig afscheid voor haar moeder, die bij een auto-ongeluk in Paraguay om het leven zou zijn gekomen. Bijna een half jaar na de begrafenis krijgt Shanti schokkend nieuws als een rechercheur uit Paraguay bij haar aanklopt.

"Ik ben hier omdat we onlangs het onderzoek naar haar dood heropend hebben", zegt de rechercheur. "Waarom? Het was een ongeluk", reageert Shanti hier verbaasd op. "We hebben redenen om aan te nemen dat dat het niet was", luidt de reactie. "Het onderzoek loopt nog, dus ik mag geen details geven. Maar we denken dat dit ongeluk wellicht gepland was." "Moord?" vraagt Shanti. 

Uitvaart
Lees ook:
Uitvaart van Billy de Palma in GTST roept vragen op bij kijkers

Met de zomercliffhanger in het vooruitzicht, start GTST zo een nieuwe, zinderende verhaallijn met wijlen soapbitch Billy in de hoofdrol. "Had uw moeder vijanden?" vraagt de rechercheur, waarop Shanti cynisch 'alleen de halve wereld' antwoordt. Ze noemt Ludo en Richard, van wie ze in het diepste geheim mogelijk het kind draagt.

De intriges worden met de dag spannender nu de zomerstop nadert. Over een kleine maand kunnen Videoland-kijkers de cliffhanger al zien. Op RTL 4 is die op 30 mei om 20.00 uur te zien. Speelt Billy postuum een grote rol in de cliff van dit jaar? 

Er kan veel gebeuren in het fictieve dorp, maar haar terugkeer lijkt toch echt uitgesloten te zijn. Actrice Lone van Roosendaal gaf na haar exit twee jaar geleden aan dat 'Billy de Palma nu voorgoed weg' was.

Lone
Lees ook:
Lone van Roosendaal bedankt alle GTST-fans: 'Billy de Palma is nu voorgoed weg'

De uitzendingen vanaf Curaçao komen er ook nog aan. We spraken Jette van der Meij en Caroline De Bruijn voor hun vertrek: 

Jette van der Meij en Caroline De Bruijn vliegen naar Curaçao voor opnames GTST

01:54