RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Dateleed

Barman Victor stopt bij First Dates: 'Wie neemt mijn strikje over?'

Barman Victor in First Dates Beeld © Annemieke van der Togt

Een domper voor 'First Dates'-fans: na maître Sergio (53), houdt ook barman Victor (40) het voor gezien. De vertrouwde, knappe verschijning legt uit waarom hij (tijdelijk) vertrekt en doet een oproep aan zijn opvolger.

"Achter deze bar heb ik getuige mogen zijn van vele bijzondere ontmoetingen"

"Na meer dan vierduizend dates en allemaal prachtige, ontroerende, grappige en emotionele gesprekken aan dit barretje, stop ik er voorlopig mee", vertelt Victor Abeln vanachter zijn vertrouwde bar. De barman gaat namelijk op wereldreis.

Nederland viel in 2015 in katzwijm voor Victor toen hij met zijn felblauwe ogen een vast en geliefd gezicht in First Dates werd. "Achter deze bar heb ik getuige mogen zijn van vele bijzondere ontmoetingen en dappere daters die hun zoektocht naar de liefde met ons hebben willen delen", blikt hij terug. 

First
Lees ook:
First Dates-barman Victor mist maître Sergio: 'Was mijn maatje'

De kans is niet uitgesloten dat Victor na zijn wereldreis terugkeert in het programma. "Tot 2025 ben ik sowieso nog te zien in dit restaurant van de liefde", stelt hij zijn fans gerust. 

Tijdens zijn reis blijft de bar niet onbemand. "Wie neemt mijn strikje over? Want we blijven natuurlijk op zoek naar heel mooie liefdesverhalen. Ben jij nou de allerleukste barkeeper van Nederland en wil en kun je in mijn schoenen staan? Meld je dan aan in de link via de bio." 

First
Lees ook:
First Dates-barman Victor voelt soms plaatsvervangende schaamte door matches

Toen Sergio Vyent in 2021 stopte bij First Dates nam Denice Dest zijn stokje over. Inmiddels is de kijker wel gewend aan de nieuwe gastvrouw, maar ze zullen over een jaar dus nog een nieuw gezicht te zien krijgen. Krijgt het programma wellicht ook een barvrouw? 

Mensen kunnen zich in elk geval de komende twee weken aanmelden. BNNVARA zegt 'niet naar een kopie van Victor op zoek te zijn'.

Victor is zelf ook gelukkig in de liefde. RTL Boulevard sprak het koppel:

First Dates-barman Victor toont zijn nieuwe liefje op de loper

00:32