RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Onderzoek gestart

Tien honden dood gevonden in luxe hondenhotel: 'Heel tragisch'

Een slapende hond. Beeld © Richard Brocken

In het luxe hondenpension Hondenhuys in het Utrechtse Woudenberg zijn zaterdagochtend tien dode honden gevonden, bevestigt de politie maandag. De politie is een onderzoek gestart naar het overlijden van de dieren.

"Dit is heel tragisch", laat een woordvoerder van de politie Midden-Nederland desgevraagd aan RTL Nieuws weten. De honden zaten in het pension omdat hun baasjes op vakantie waren vanwege de meivakantie.  

De pensioneigenaar heeft de politie zelf gebeld. De dierenpolitie kwam zaterdagochtend ter plaatse nadat de honden ontdekt waren.

Onderzoek 

In het pension vindt nu een onderzoek plaats. De politie kon niet zeggen of de baasjes van de overleden honden aangifte hebben gedaan. "Er moet eerst sprake zijn van een strafbaar feit."

De eigenaar van het hondenhotel was niet bereikbaar. 

 

Paniek
Lees ook:
Paniek bij hondenbaasjes om mogelijk rattengif in Amsterdams park

"Dit is een verdrietige gebeurtenis voor alle partijen", zegt een woordvoerder van Dibevo, brancheorganisatie voor ondernemende huisdierenspecialisten, die het hondenpension bijstaat. "Op dit moment gaat het om het onderzoek. De feiten hebben we nog niet boven tafel. Pas daarna kunnen we conclusies trekken." 

Heerlijke ligbedden en kleedjes 

Het Hondenhuys biedt honden de mogelijkheid om tv te kijken ('dogflix ’n chill', zo valt op de site te lezen). De honden kunnen muziek luisteren, een dutje doen in appartementen met airco en het pension biedt naar eigen zeggen 'heerlijke ligbedden en kleedjes voor de gast'. 

De honden kunnen 'zelfs hun eigen speelgoed uitkiezen'. Daarnaast worden de hondenbaasjes vanaf hun vakantieadres op de hoogte gehouden over het welzijn van hun dieren. 

Bekijk ook: verlaten hond achtervolgt zijn baasjes auto:

00:36