De 12-jarige Tara staat symbool voor de slachtoffers die de KNRM niet meer kon redden slachtoffers en daarom wordt een speciale tulp in Keukenhof met haar naam gedoopt.
Volledig scherm
PREMIUM
De 12-jarige Tara staat symbool voor de slachtoffers die de KNRM niet meer kon redden slachtoffers en daarom wordt een speciale tulp in Keukenhof met haar naam gedoopt. © AD / Privéfoto

Reddingswerkers kunnen tranen niet meer bedwingen als omgekomen Tara (12) haar eigen tulp krijgt

reportageDe 12-jarige Tara uit Den Haag, die eind augustus 2022 overleed bij een giekongeluk bij Terschelling, krijgt een eigen tulp naar zich vernoemd. De tulp staat symbool voor alle slachtoffers die de KNRM, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, ondanks alle inzet niet meer kon redden. In het bijzijn van Tara’s ouders werd de tulp met haar naam gedoopt. ,,Ondanks het gemis van jou, zijn we ook trots.”

  1. Schipper krijgt taakstraf voor giekongeluk waarbij Tara (12) om het leven kwam

    Schipper krijgt taakstraf voor giekon­geluk waarbij Tara (12) om het leven kwam

    De 12-jarige scholiere Tara uit Den Haag stierf tijdens een schoolreisje op de Waddenzee omdat de giek van het zeilschip brak en op haar hoofd terecht kwam. Volgens justitie was er sprake van grove schuld en nalatig handelen van de schipper (50), omdat het zeilschip Risico slecht onderhouden werd en de keuring niet op orde was. Schipper Daan V. kreeg vandaag een taakstraf van 150 uur en de rechtbank in Leeuwarden legde hem ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden op voor dood door schuld.
  2. Wat wil jij weten over warmtepompen of zonnepanelen?
    Stel je vraag

    Wat wil jij weten over warmtepom­pen of zonnepane­len?

    Zonnepaneelbezitters krijgen steeds vaker te maken met extra kosten, bijvoorbeeld voor het terugleveren van zonne-energie. Ook kan de terugverdientijd langer zijn dan eerder gedacht. Zijn zonnepanelen nog een goede investering? En nu de gasprijs is gedaald, loopt ook de terugverdientijd van een warmtepomp op. Loont zo’n warmtepomp dan nog wel? We merken op de redactie dat veel mensen vragen hebben over zonnepanelen en warmtepompen.
  3. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    135

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”