RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

De Ligt groot vraagteken voor Bayern richting kraker tegen Real

Trainer Thomas Tuchel van Bayern München beslist pas op het laatste moment of hij een beroep doet op Matthijs de Ligt en Dayot Upamecano in de thuiswedstrijd van dinsdagavond tegen Real Madrid. Beide verdedigers ontbraken maandag op de afsluitende training voor de belangrijke wedstrijd in de halve finale van de Champions League.

De Ligt liep zaterdag een knieblessure op tijdens een competitieduel met Eintracht Frankfurt. Tuchel heeft goede hoop dat Konrad Laimer, Jamal Musiala en Leroy Sané wel inzetbaar zijn tegen de koploper van Spanje. "Maar ook dat moeten we even afwachten", zei hij op een persconferentie. "Ik sta voor een aantal beslissingen die ik op het laatste moment moet nemen."

Bayern München moest de landstitel aan Bayer Leverkusen laten maar kan het seizoen succesvol maken met winst van de Champions League. "Natuurlijk willen we naar Wembley", doelde Tuchel op het stadion waar de finale wordt gespeeld. "Onze overwinning op Arsenal in de kwartfinale heeft ons ook best wel vertrouwen gegeven. Maar we staan nu weer voor een grote uitdaging."

Real Madrid is de succesvolste ploeg in de Champions League, met alleen al vijf overwinningen sinds 2014. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti schakelde in de kwartfinale titelverdediger Manchester City uit. "Ze spelen heel gevarieerd en hebben met Rodrygo en Vinicius snelle en doeltreffende aanvallers", weet Tuchel. "En daar speelt Jude Bellingham nog tussen. Ik heb met Dortmund, Chelsea en Paris Saint-Germain ook tegen ze gespeeld. Maar toen leunden ze met doelpunten vooral op Karim Benzema."

Bron: ANP