RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Geen contact

Miljuschka Witzenhausen open over verbroken relatie met vader: 'Hij koos er zelf voor'

Miljuschka Witzenhausen Beeld © ANP

Op TikTok deelt Miljuschka Witzenhausen (38) een video waarin ze de band met haar vader beschrijft. Na 'verschillende verhalen in de media' is het volgens de tv-kok tijd dat ze het er zelf publiekelijk over heeft.

"Ik heb best wel een tijdje van hem mogen genieten"

"Ik heb best wel een tijdje van hem mogen genieten", vertelt Miljuschka aan het begin van de video. Haar vader is een kunstenaar met een passie voor koken. In haar tienerjaren is er veel veranderd. "Ik heb alleen al heel lang geen contact meer met hem", zegt ze terwijl ze een gerecht maakt. 

Rond haar twaalfde loopt de relatie tussen Miljuschka en haar vader stuk. "Als je als kind geen contact meer hebt met één van je ouders, dan is dat eigenlijk heel sneu." Dat Miljuschka opgroeit met één ouder had impact op haar zelfvertrouwen. "Vooral omdat mijn vader er zelf eigenlijk voor koos."

Miljuschka
Lees ook:
Miljuschka bekent eetverslaving in Chateau Meiland VIPS: 'Wil wel gezond zijn’

De laatste tijd krijgt Miljuschka de vraag of ze geen spijt krijgt als ze haar vader voor zijn overlijden niet meer zal zien. Iets waarover ze zelf ook nadenkt. "Hoe dat allemaal is gelopen, is super persoonlijk. I tried en ik kan gewoon niet van hem krijgen wat ik nodig heb als kind." Daarom is het voor haar nu klaar.

Miljuschka is haar vader sindsdien weleens tegengekomen. "Ik woonde op een gegeven moment twee straten achter hem. Toen heb ik hem zelfs nog gezien met een nieuwe baby." Vooral haar kinderen zouden graag kennismaken met hun opa, maar die vlieger gaat niet op. Ze moeten het doen met foto's die Miljuschka van hem heeft. "De foto's vertellen genoeg, want ik lijk echt heel veel op hem."

Trainer
Lees ook:
Trainer Miljuschka Witzenhausen krijgt 'iedereen in sixpack', maar: 'Bij mij is het trekken aan een dood paard'

De tv-kok heeft er vrede mee dat het contact er niet meer is. "Het is wat het is. Ik ben niet het type dat blijft hangen in het verleden." In plaats daarvan probeert Miljuschka door te gaan. Ze wil de 'roddelbladen' voor zijn en haar eigen verhaal vertellen. "Ik wil jullie laten zien dat op het moment dat je een ouder mist je ook nog wel oké kan zijn."

Ondanks dat ze geen vaderfiguur in haar leven heeft, is haar moeder Astrid er altijd voor haar geweest. "Mama, jij hebt echt zeker allebei de rollen zo goed mogelijk vervuld als je kon." Omdat deze situatie veel impact heeft gemaakt op haar leven, roept Miljuschka ouders op om het anders te doen. "Dat je probeert de relatie met de andere ouder altijd goed te houden."

Miljuschka
Lees ook:
Miljuschka Witzenhausen klaar met taboe: 'Hormonen zijn een b*tch'

Astrid Holleeder stond onder grote spanning tijdens de rechtszaak tegen haar broer Willem. Zij diende als 'bijzondere getuige'. John van den Heuvel, die soms contact met Astrid heeft, vertelt hoe het nu met haar gaat.

John ziet Astrid Holleeder opfleuren: 'Stond onder enorme spanning'

03:37