Jeffrey Groeneweg
Volledig scherm
© Jeffrey Groeneweg

Iedere kWh zonnestroom die Eneco-klant teruglevert kost hem voortaan 11,5 cent

Eneco gaat klanten die zonnestroom terugleveren daarvoor 11,5 cent per kilowattuur (kWh) rekenen. Dat kost een doorsnee klant zo'n 350 euro per jaar. Wie geen panelen heeft, gaat minder betalen.

454 reacties

  • Désirée Mommers

    2 weken geleden
    De energiebedrijven maken woekerwinsten, miljarden per jaar en de burger mag opdraaien voor de kosten van het terugleveren. Welkom in Nederland. Nog een paar jaar en wij zijn weg. Lekker mijn pensioen opbrassen in het buitenland. Zoeken ze het hier maar mooi uit met hun zooitje.
  • Astrid Jansen

    2 weken geleden
    Gewoon zoveel panelen nemen als je ongeveer zelf verbruikt, en er is niets aan de hand. Het zijn degenen die dachten wel even slapend rijk te worden met die dingen die nu minder snel rijk worden.
  • Giel Van Esterik

    2 weken geleden
    lijkt me dat dit pas mogelijk is als alle zonnepanelen bezitters een nieuwe meter hebben met minimaal een aparte terugleverings meter (al dan niet slim). Dit is pas vanaf 1 januari 2025 verplicht voor zonnepanelen bezitters. Anders onderscheid tussen verschillende meters.
  • Sander Groten

    2 weken geleden
    Dat de salderingsregeling niet houdbaar is, is duidelijk. Maar deze terugleverkosten druisen in tegen de salderingsregeling. De energiemaatschappijen, eneco en essent inclusief, proberen te kijken hoe ver ze kunnen gaan; hoe ver ze de consument met zonnepanelen kunnen pakken. Het gaat ze niet om klanttevredenheid, het gaat ze alleen maar om het grote geld, ten gunste van de aandeelhouders. Grote graaiers zijn het.
  • Henk Berger

    2 weken geleden
    Was enigszins van plan een warmtepomp aan te schaffen, heb nu al zonnepanelen. En dan van het gas af. Goed dat ik dit nu weet, er komt absoluut geen warmtepomp, de 5000 euro die de zonnepanelen me hebben gekost vind ik nu al jammer. Zeker als er zo wordt omgegaan met je acties om milieuvriendelijk te zijn. Nederland wordt toch steeds een beetje zieker, of is het zo dat onze zogenaamde regering helemaal geen zeggenschap, dan wel kennis en invloed heeft?