Schiphol en ministerie wachten massaclaim af

Nieuws
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft ‘kennisgenomen van de berichtgeving, en wacht verdere ontwikkelingen af’ over de massaclaim tegen de Staat over Schiphol, laat een woordvoerder weten. Een groep omwonenden en belangenorganisaties van de luchthaven bereidt een massaclaim van 3 miljard euro voor, werd maandag bekend.
anp
maandag 29 april 2024 om 14:19
Afbeelding
beeld anp

Schiphol wil niet reageren op de aangekondigde claim, maar wijst wel op de reactie die de luchthaven op de uitspraak van de rechtbank in Den Haag gaf afgelopen maand. Toen zei de luchthaven het belangrijk te vinden dat er op korte termijn duidelijkheid komt en werd benadrukt dat wordt gestreefd naar minder overlast. ‘Voor nu laten we het daarbij’, zegt een woordvoerder.

De rechtbank oordeelde dat de Staat lange tijd inbreuk heeft gemaakt op de mensenrechten van omwonenden door niet genoeg rekening te houden met hun gezondheid. Dit is de drijfveer achter de massaclaim. De verwachting is dat er pas over een half jaar een dagvaarding wordt uitgestuurd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

VS na bezoek Poetin: China kan niet van twee walletjes eten

China kan niet van twee walletjes eten. Die boodschap hadden de Verenigde Staten voor Beijing waar de Russische president Vladimir Poetin op bezoek was.

Afbeelding

Nederland wil in EU praten over stappen tegen Israël

Nederland wil in de Europese Unie praten over stappen tegen Israël vanwege de oorlog in Gaza. Demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) wil met haar Europese collega's kijken naar het associatieverdrag tussen de EU en Israël om de druk op de regering in Jeruz..

Afbeelding

Walmart uitblinker op Wall Street, Dow even door 40.000 punten

Walmart, het grootste supermarktconcern in de Verenigde Staten, was donderdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York dankzij goed ontvangen kwartaalcijfers. Verder klom de Dow-Jonesindex gedurende de handelsdag even tot boven de symbolische grens van 40.000 punten.

Afbeelding

Coalitiepartijen zien ambassade niet snel naar Jeruzalem gaan

Het is een opvallende zin in het hoofdlijnenakkoord van de nieuwe coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB: er zal worden gekeken naar verplaatsing van de Nederlandse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem.

Afbeelding

Landelijke pinstoring in winkels is voorbij, aldus Betaalvereniging

De landelijke storing met pinnen in winkels is voorbij. Dat meldt Betaalvereniging Nederland. De storing begon kort na 18.00 uur. Volgens een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland zorgde de storing voor problemen met 30 tot 40 procent van de pintransacties in winkels.

Afbeelding

Spanje weigert schip met explosief materiaal voor Israël toegang

Spanje weigert een schip met aan boord explosief materiaal voor Israël de toegang tot de haven van Cartagena. Het gaat om het Deense schip Marianne Danica dat op 21 mei in Cartagena wilde aanmeren. Het krijgt daarvoor geen toestemming.