Advocaat: schikking Philips kan ook in Nederland betekenis hebben

Nieuws
De schikking van Philips van 1,1 miljard dollar voor Amerikanen die schade zeggen te hebben van apparaten van dit bedrijf tegen apneu, kan ook in Nederland van betekenis worden. Philips ziet immers ‘dat er iets goed mis is gegaan’, zegt de Nederlandse advocaat Mark de Hek van SAP Letseladvocaten. De regeling kan daardoor eventueel in het voordeel werken van de meer dan duizend door De Hek vertegenwoordigde Nederlanders die ook klachten door deze apparatuur melden of bezorgd zijn over de mogelijke gevolgen van het gebruik.
anp
maandag 29 april 2024 om 12:58
Afbeelding
beeld anp

Zijn cliënten, hun medestanders en hij wachten nog op de uitkomsten van onderzoeken door Philips om aan de hand daarvan te kijken wat de volgende stap moet zijn. Die resultaten worden dan eerst gecontroleerd door de Amerikaanse inspectie FDA en door specialisten die door SAP zelf in de arm zijn genomen. Het gaat met name nog om aanvullende onderzoeken, nadat de FDA eerdere bevindingen van Philips zelf volgens De Hek niet adequaat genoeg vond.

Het is niet duidelijk wanneer de informatie te verwachten is. Daarna zal worden bekeken of het bedrijf aansprakelijk kan worden gesteld en zo ja, of dan ook hier een schikking mogelijk is of dat het anders alsnog tot een rechtszaak moet komen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Poetin prijst 'oprechte wens' China voor vrede in Oekraïne

De Russische president Vladimir Poetin heeft de 'oprechte wens' van China om de crisis in Oekraïne te helpen oplossen geprezen. Dat deed hij in een interview met Chinese staatsmedia voorafgaand aan een tweedaags bezoek aan het land.

Afbeelding

Studie: hittegolven leiden wereldwijd tot 150.000 doden per jaar

Hittegolven tijdens de warmste maanden van het jaar leiden elk jaar tot meer dan 150.000 doden wereldwijd. Dat blijkt uit onderzoek van de Monash University in Australië.

Afbeelding

Rietveld Schröderhuis viert eeuwfeest met festiviteiten

Het monumentale Rietveld Schröderhuis in Utrecht bestaat honderd jaar en die mijlpaal gaat het Centraal Museum de komende honderd dagen vieren, tot aan de verjaardag van de initiatiefnemer Truus Schröder.

Afbeelding

Informateurs: kans op kabinet gestegen, maar nog geen 100 procent

De kans op een kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB is gestegen, maar 'nog geen 100 procent', zei informateur Elbert Dijkgraaf na afloop van de onderhandelingen, ruim na middernacht.

Afbeelding

Containerschip had tweemaal panne voor botsing brug Baltimore

Het containerschip dat eind maart de Francis Scott Key Bridge in Baltimore deed instorten, kampte kort voor de botsing tweemaal met elektrische problemen. Dat melden de Amerikaanse autoriteiten in een voorlopig rapport.

Afbeelding

Evacuaties in Canadese oliestad om dreiging van grote bosbrand

Een grote bosbrand nadert gestaag de Canadese stad Fort McMurray in de provincie Alberta, die in een gebied ligt waar veel olie wordt gewonnen. Ongeveer 6000 mensen in vier buitenwijken van de stad hebben te horen gekregen dat zij moeten evacueren, meldden lokale autoriteiten.