Flitsbezorger Getir kondigt vertrek uit Nederland aan

Nieuws
Flitsbezorger Getir heeft aangekondigd uit Nederland te vertrekken. Ook gaat het bedrijf het weg uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. Met het vertrek van Getir zal ook haar merk Gorillas uit Europa verdwijnen.
anp
maandag 29 april 2024 om 12:25 aangepast 15:05
Afbeelding
beeld anp

Tijdens de coronapandemie groeiden flitsbezorgers van boodschappen nog sterk. Maar die markt is inmiddels sterk afgekoeld door de onzekere economie en inflatie, waardoor consumenten minder snel geld uitgeven. Ook is er felle concurrentie op de markt voor boodschappenbezorging.

In augustus vorig jaar maakte Getir nog bekend 2500 banen te schrappen, wat neerkwam op ongeveer 10 procent van het totale personeelsbestand. Ook zei Getir toen dat het bedrijf vertrekt uit meerdere Nederlandse steden omdat het aantal bestellingen erg beperkt was.

Turkije

De flitsbezorger is nog actief in Amsterdam, Amstelveen, Den Haag, Haarlem, Rotterdam en Utrecht. Klanten kunnen daar de komende weken nog boodschappen bestellen, meldt Getir. "Wij zullen via de app aankondigen wanneer geen bestellingen meer mogelijk zijn."

Getir zegt zich met het nieuwe besluit beter te kunnen richten op groei in thuismarkt Turkije. Met een investeringsronde is geld opgehaald om verder te investeren in de Turkse tak. De markten waaruit Getir vertrekt, zijn verantwoordelijk voor 7 procent van de wereldwijde omzet. De Amerikaanse onlinesupermarkt FreshDirect, een dochteronderneming van het in 2015 opgerichte bedrijf, blijft wel actief in de VS.

Medewerkers

Vorig jaar nam Getir al afscheid van Italië, Spanje en Portugal. Toen waren er ook al berichten in zakenmedia dat het bedrijf een vertrek uit Nederland overwoog. Onlangs meldde de Britse nieuwszender Sky News op basis van bronnen dat een vertrek uit Nederland aanstaande was. Het bedrijf zelf wilde toen nog niet reageren op die marktgeruchten.

Getir laat weten dat medewerkers maandag worden geïnformeerd over het vertrek. "Getir wil graag al haar medewerkers bedanken voor hun inzet en bijdrage aan de groei van het bedrijf", stelt de onderneming in een verklaring. Getir wil niet zeggen hoeveel mensen nog in Nederland voor het bedrijf werken.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Europese fractie van PVV boos over uitsluiting verkiezingsdebat

De Europese verzamelfractie ID, waar de PVV ook bij hoort, heeft een boze brief gestuurd naar de voorzitter van het Europees Parlement. Aanleiding is de beslissing van de Europese omroep EBU, dezelfde die ook het Eurovisie Songfestival organiseert, om Identiteit en Democratie n..

Afbeelding

Biden wil alleen ruim voor verkiezingen in debat met Trump

De Amerikaanse president Joe Biden wil uitsluitend ruim voor de verkiezingen in november in debat met zijn rivaal Donald Trump. Hij heeft geen zin in de drie traditionele najaarsdebatten.

Afbeelding

DNB financiert projecten voor bewustzijn slavernij op Aruba en Saba

De Nederlandsche Bank (DNB) geeft 570.000 euro aan Aruba voor de restauratie van museum Fort Zoutman, als bijdrage aan het bewustzijn over het slavernijverleden. 'In het museum wordt het thema trans-Atlantische slavernij verder uitgewerkt', meldt de centrale bank.

Afbeelding

Zaak Marumer zwembadmoord hoeft niet opnieuw, uitspraak volgt

Het hoger beroep rondom de Marumse zwembadmoord hoeft niet opnieuw met andere rechters, heeft de ingestelde wrakingskamer in het gerechtshof in Leeuwarden woensdag geoordeeld.

Afbeelding

Duitse luchthavens verwachten 2 miljoen reizigers voor EK voetbal

Duitse luchthavens maken zich op voor grote drukte door het Europees kampioenschap voetbal dat in juni begint in Duitsland. Vliegveldbrancheorganisatie ADV verwacht 2 miljoen reizigers die voor het EK naar het land komen.

Afbeelding

Oekraïne evacueert 8000 mensen uit aangevallen regio Charkiv

Oekraïne zegt dat inmiddels zo'n 8000 mensen zijn geëvacueerd uit de noordoostelijke grensregio Charkiv om het Russisch offensief daar.