Flitspalen in Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Flitspalen in Apeldoorn. © Kevin Hagens

Experts zien plan voor gemeentelijke flitspalen wel zitten: ‘Maar gebruik ze niet als melkkoe’

Het is een langgekoesterde wens van grote steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Tilburg: gemeentelijke flitspalen om automobilisten te beboeten voor te hard rijden. Nu krijgen ze bij aanvragen voor flitspalen te vaak nul op het rekest, vinden ze. Maar het Openbaar Ministerie is mordicus tegen het plan. Hoe sterk is de zaak van de gemeenten? En waarom kan het in België wel?

  1. ‘Mooie Bram’ verdiende meer dan 100.000 euro met oplichtingstrucs, slachtoffers bleven met schaamte achter

    ‘Mooie Bram’ verdiende meer dan 100.000 euro met oplichting­strucs, slachtof­fers bleven met schaamte achter

    ‘Valentino Grimaldi’ deed zich voor als welvarend zakenman met een autobedrijf en horlogehandel, maar bleek in werkelijkheid een geraffineerde en ervaren oplichter. De 60-jarige ‘Mooie Bram’ die zelfs deed alsof hij een liefdesrelatie had, verdiende meer dan 100.000 euro. Het aantal schadevergoedingen dat hij nu moet betalen loopt rap op. Voor het zich voordoen als Valentino en onder meer acht oplichtingszaken, kreeg hij woensdag een celstraf van 348 dagen opgelegd.
    Den Haag
  2. Vier mannen gezocht voor ‘kopschoppen’ 18-jarig slachtoffer bij station Den Haag Centraal

    Vier mannen gezocht voor ‘kopschop­pen’ 18-jarig slachtof­fer bij station Den Haag Centraal

    De politie is op zoek naar vier mannen die worden verdacht van een zware mishandeling bij station Den Haag Centraal. Een 18-jarig slachtoffer zou door meerdere mannen op de grond zijn geduwd en daarna ‘vol in zijn gezicht’ zijn geschopt. Kort daarna zijn de verdachten gevlucht, vermoedelijk ook met de iPhone van het slachtoffer. De politie heeft beelden van de mishandeling in bezit, maar kiest ervoor om die niet te delen.
    Den Haag