RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Identiteit nog onbekend

Lichaam gevonden in auto na schuurbrand in Berkel en Rodenrijs

De brandende woning in Berkel en Rodenrijs. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / John van der Tol

In de schuur waar gistermiddag in het Zuid-Hollandse Berkel en Rodenrijs een grote brand uitbrak, is een lichaam gevonden. Het lichaam lag in een auto. Dat meldt de politie. Naar de identiteit van de persoon wordt nog onderzoek gedaan.

De auto met het lichaam werd in de schuur aangetroffen door een minderjarige jongen die ter plaats de schade ging opnemen, meldt de politie. Die jongen is 'ontzettend geschrokken'.

De brand brak halverwege de middag uit in een schuur naast een woning aan de Noordeindseweg. De politie zegt rekening te houden met brandstichting. Twee mannen van 21 en 28 jaar oud zijn aangehouden.

Rieten dak

Het gaat om een Rotterdammer en een man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Wat hun precieze rol is, wordt nog door de politie onderzocht. De politie vraagt getuigen zich te melden of videobeelden van de omgeving te delen.

Het vuur woedde onder meer in het rieten dak van het pand. Bij de brand kwam veel rook vrij. De veiligheidsregio waarschuwde omwonenden om binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten.

Om 00.48 uur vannacht liet de veiligheidsregio weten dat de brand onder controle was.

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS