Lichaam gevonden in pand Berkel en Rodenrijs na grote brand

Nieuws
De politie heeft een lichaam gevonden in het pand in Berkel en Rodenrijs waar zondag een grote brand woedde. Een minderjarige jongen die ter plaatse was om de schade aan de uitgebrande schuur te bekijken ontdekte het stoffelijk overschot in een auto die in de schuur stond.
anp
maandag 29 april 2024 om 11:31 aangepast 15:28
Afbeelding
beeld anp

Volgens een woordvoerster van de politie is de jongen die het lichaam vond "ontzettend geschrokken". Naar de identiteit van de persoon wordt nog onderzoek gedaan, laat ze weten. De politie probeert te achterhalen op wiens naam de auto staat, maar de schade helpt niet mee. Zo is bijvoorbeeld het kenteken niet meer te zien. De woordvoerster kan dan ook niet zeggen hoelang het gaat duren voor de identiteit is vastgesteld.

De brand brak zondagmiddag uit in de schuur naast een woning aan de Noordeindseweg. Het vuur woedde onder meer in het rieten dak van het pand waardoor een speciaal team van de brandweer moest uitrukken dat gespecialiseerd is in het blussen van rieten daken. Bij de brand kwam veel rook vrij.

Zondag werden twee mannen van 21 en 28 jaar aangehouden. Het ging om een Rotterdammer en een man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij zitten nog vast. Het onderzoek naar de brand en de precieze rol van de verdachten is nog bezig, aldus de woordvoerster. De politie zei zondag al rekening te houden met brandstichting.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Van der Plas feliciteert Nederland met onderhandelaarsakkoord

Het onderhandelaarsakkoord tussen PVV, VVD, NSC en BBB is "heel mooi voor Nederland", zegt BBB-leider Caroline van der Plas. "Dus ik feliciteer het land ook bij dezen."

Afbeelding

Eigenaar Olympique Marseille wil Amerikaans deel TikTok kopen

De Amerikaanse zakenman Frank McCourt, eigenaar van voetbalclub Olympique Marseille, heeft plannen voor de overname van de activiteiten van TikTok in de Verenigde Staten.

Afbeelding

PVV, VVD, NSC en BBB sluiten akkoord over nieuw kabinet

Bijna zes maanden na de verkiezingen zijn PVV, VVD, NSC en BBB het eens geworden over de vorming van een nieuw, rechts kabinet. "We hebben een onderhandelaarsakkoord", zei PVV-leider Geert Wilders woensdag nadat de vier partijleiders de laatste hobbels hadden opgelost.

Afbeelding

Uitspraak over paintballen op wolf binnen twee weken

De rechtbank in Arnhem doet binnen twee weken uitspraak in de zaak die de Faunabescherming heeft aangespannen over het schieten met een paintballgeweer op wolven in Gelderland.

Afbeelding

Neergeschoten Slovaakse premier Fico levensgevaarlijk gewond

De verwondingen van de neergeschoten Slovaakse premier Robert Fico zijn levensbedreigend. Dat heeft de regering gemeld. Hij wordt per helikopter naar het ziekenhuis in Banská Bystrica gebracht, nadat hij eerst was opgenomen in het ziekenhuis in Handlova.

Afbeelding

Pro-Palestijnse sit-in bij UvA verplaatst naar kantoor Booking.com

De pro-Palestijnse sit-in die woensdagavond zou plaatsvinden bij twee locaties van de Universiteit van Amsterdam (UvA) is verplaatst naar het hoofdkantoor van Booking.com. De actie begint om 18.