Direct naar artikelinhoud

Warmer weer op komst, zelfs uitschieter van 25 graden voorspeld

Het is al een week of vijf lente, maar het weer is er tot nu toe nauwelijks naar geweest. Komende week lijkt dat eindelijk te veranderen. Het wordt meerdere dagen rond de 20 graden en zonnig, waarbij lokaal zelfs 25 graden mogelijk is. Wel moeten we rekening houden met een klap onweer.

Dinsdag en woensdag zet het goede weer door en wordt het op de meeste plaatsen 20 tot 23 graden.Beeld Koosje Koolbergen

De meeste mensen zullen wel toe zijn aan wat beter weer. Zeker na de natte Koningsdag en een bijna stormachtige zondag. Maandag begint nog fris, met maximaal 7 graden in de ochtend. Maar als de zon eenmaal gaat schijnen, warmt het snel op tot rond de 15 graden Celsius, volgens Weerplaza. Daarbij waait een zwakke zuiderwind. Het blijft droog en zonnig. In de loop van de middag kan in het oosten van het land al de 20 graden aangetikt worden.

Dinsdag en woensdag zet dat goede weer door en wordt het op de meeste plaatsen 20 tot 23 graden. Als er genoeg zon schijnt, voorspelt Weerplaza woensdag in het oosten lokaal 25 graden. Mogelijk voelt het nog warmer, door de hoge luchtvochtigheid. Die zorgt er ook voor dat beide dagen kunnen worden afgesloten met een flinke onweersbui.

Normale temperaturen

Vanaf donderdag liggen de temperaturen tussen de 15 en 20 graden, wat normaal is voor de tijd van het jaar. Weerplaza durft nog niet heel hard te zeggen wat het weer volgend weekeinde wordt, op 4 en 5 mei. Het lijkt er vooralsnog op dat het wat fris wordt met zo’n 15 graden. Maar het kan ook zijn dat het warme, drukkende weer blijft hangen. In dat geval kan het ruim 20 graden worden. De komende week wordt daar meer over duidelijk.

De kans is in elk geval groot dat het met dodenherdenking droog blijft. Ook lijkt het erop dat bevrijdingsfestivals zondag rekening kunnen houden met vrij droog weer. Er kunnen wat buien vallen, maar heel veel zullen dat er volgens de huidige voorspellingen niet zijn.