RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
25 graden

Zit je al in de zon? Het wordt terrasweer deze week

Een terrasje begin deze maand in Eindhoven. Beeld © ANP

Het was even afzien, maar de zon is er vanaf nu echt weer bij. Vandaag al is het prima toeven, maar het wordt alleen maar beter deze week.

Een graad of 18 is het vandaag, weet meteoroloog Magdel Erasmus van Buienradar. "Morgen wordt het gemiddeld 21 graden, en de zon is vrij veel te zien."

25 graden in zuiden en oosten

Woensdag schiet de temperatuur echt de lucht in. Het warmst wordt het volgens Erasmus in het oosten en zuiden van ons land. "In Maastricht en Twente kan het 25 graden worden."

Zo warm is het nu bij jou:

Dat is niet veel meer dan op andere plaatsen. Gemiddeld wordt het zo'n 24 graden. Enige smetje op de woensdag is het onweer, dat ook onze kant op komt.

Terrasweer

Volgens Erasmus komt dan onweer in 'de tweede helft van de dag'. "Met name de zuidelijke helft en het midden van het land zullen daar last van krijgen."

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS

Maar niet getreurd, Erasmus neemt met overtuiging het woord 'terrasweer' in de mond als het gaat om komende week. Want ook de donderdag wordt met ruim 20 graden zeer comfortabel.

Na de donderdag wordt het weer iets koeler. Het weekend lijkt nu met temperaturen van 18 graden te verlopen. "Maar dat is nog wel een beetje onzeker." 

Bekijk ook: Feiten en fabels over hooikoorts

03:20