RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Alles of niets

Joost Klein kijkt positief naar songfestivalavontuur: 'Heel hyped'

Joost Klein (26) stapt maandag met een goed gevoel het vliegtuig in op weg naar Malmö, waar hij volgende week Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival. De artiest heeft er zin, zei hij bij vertrek tegen de pers. "Ik verwacht er alles van, en niets."

"Ik laat het hele avontuur op me afkomen"

"Ik laat het hele avontuur op me afkomen", vertelde Joost. "Ik heb hier een jaar aan gewerkt. Ik ben vooral gewoon heel erg benieuwd en vooral heel hyped." De laatste weken bereidde Joost zich op allerlei manieren voor. "Mediteren, heel veel airfryen, trainen, buikspieroefeningen, zwemmen en heel veel oefenen", zo somde hij op. "Ik heb het nummer al 15.000 keer gezongen", lachte hij.

"De droom was om ooit op het Eurovisiesongfestival te staan en over een paar uur is m'n droom gelukt. Nu ik het hardop zeg: bij de repetitie heb ik m'n doel al behaald, dus ik weet niet of ik dit avontuur ga afmaken", grapte hij.

Joost Klein vreest dat repetitiebeelden z'n songfestivaloptreden gaan 'verpesten'

00:46
Songfestival
Lees ook:
Songfestival kan beginnen: Joost Klein vertrekt naar Zweden

Daarnaast heeft Joost ook zanger Käärijä, die vorig jaar tweede werd op het Eurovisiesongfestival, om advies gevraagd. "We hebben mijn show heel vaak doorgelopen en ik heb hem echt gevraagd: wat vind je en wat voel je, ook al snap je geen moer van wat ik zeg. Hij had bijna niets aan te merken", aldus Joost. "We hebben veel gespard en hij gaf me wel een paar ideetjes."

Käärijä, die in Liverpool met zijn hit 'Cha Cha Cha' maar nipt achter winnares Loreen eindigde, keek niet alleen naar de act van Joost, maar gaf hem ook tips over hoe hij het songfestival het beste kan doorkomen. "We hebben het over van alles gehad. Ik vroeg hem wat hij op bepaalde dingen deed en wat hij dacht voordat hij het podium op stapte. Of dat goede tips opleverden? Zeker! Hij is part of the team!"

Goede
Lees ook:
Goede vrienden onderdeel van songfestivalact Joost Klein

Joost liet verder nog weten te balen van de vrijgegeven repetitiebeelden, omdat dat volgens hem 'de grap' een beetje verpest. "De social media van Eurovisie kunnen wel wat beter, dat is niet helemaal mijn stijl", vindt Joost. "Waarschijnlijk kunnen jullie dus al overal van genieten." Joost doelt daarmee op de foto's en video's die van elke repetitie worden vrijgegeven, ondanks dat deze besloten zijn. Hij had liever gezien dat zijn act helemaal geheim zou blijven. "Je gaat ook niet bij een goochelaar de repetities filmen toch?"

Joost
Lees ook:
Joost Klein in top 3 bij bookmakers Eurovisiesongfestival

Dinsdag betreedt Joost voor het eerst het podium in de Malmö Arena voor zijn eerste besloten repetitie. De tweede is op vrijdag en ook deze is achter gesloten deuren. Nederland staat in de tweede halve finale, die volgende week donderdag is.