RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Week lang zonder eten

Vermiste kat in VS reist 1000 kilometer met retourpakket: 'Angst was ondraaglijk'

Carrie, vindster Brandy en Galeana. Beeld © Brandy Hunter

Een week lang leefde de Amerikaanse Carrie Clark tussen hoop en vrees. Haar kat Galeana was vermist, en een dagenlange zoektocht leverde niks op. Tot een medewerker van Amazon in Californië het diertje vond in een retourpakketje, verzonden door de eigenares zelf.

Een dierenarts scande de chip van Galeana vervolgens en kwam zo bij Clark uit, die amper kon geloven wat er was gebeurd. Galeana had de hele reis tussen een paar werklaarzen gezeten. En die reis was lang. Clark woont namelijk in Utah, een slordige 1000 kilometer verderop.

De kat had een week geen water en eten gehad, maar wist toch te overleven. Een gat in de doos zorgde voor de nodige zuurstof.

'De angst was ondraaglijk'

"Galeana houdt gewoon van dozen. Het hoort bij haar persoonlijkheid", zei Clark tegen het lokale KSL TV. "De angst en stress dat ik niet wist wat er met haar gebeurde, waren ondraaglijk."

Het belletje van de dierenarts was een enorme opluchting, maar zorgde wel voor een flinke uitdaging. Californië is niet om de hoek, maar Clark wist niet hoe snel ze een vlucht die kant op moest boeken.

'Controleer je dozen'

"We brachten Galeana's roze draagzak, haar favoriete lekkernijen en handdoeken die naar thuis roken", zei Clark. Volgens haar werd Galeana direct rustig toen ze in haar armen lag.

Clark sprak ook nog met Brandy, de Amazon-medewerker die Galeana in eerste instantie vond. "Zij vond het geweldig om te horen dat we Galeana gevonden hadden."

Galeana kon uiteindelijk herenigd worden met haar familie door haar microchip, en een flinke dosis geluk. Clark moedigt alle katteneigenaren dus ook aan om je kat te laten chippen. "En controleer je Amazondozen!"

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS