RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Paauw, Nijland en Van der Laan strijden om voorzitterschap KNVB

Frank Paauw, Hans Nijland en Jeanet van der Laan zijn de kandidaten voor het voorzitterschap van de KNVB. De nationale voetbalbond meldt dat er geen andere mensen zich meer voor de deadline van afgelopen zondag 24.00 uur bij de nationale voetbalbond hebben gemeld.

De 65-jarige Paauw, de kandidaat van de KNVB, had als politiechef in Amsterdam en Rotterdam te maken met veel voetbalgerelateerde zaken en speelt nog in een veteranenteam. De 63-jarige Nijland nam in 2019 na 23 jaar afscheid als directeur van FC Groningen. De 44-jarige Van der Laan voetbalde 29 interlands voor Oranje en heeft bestuurlijke ervaring als lid van de Tweede Kamer en wethouder.

Oud-voorzitter Jorien van den Herik van Feyenoord heeft zich ook nog even in de strijd om het voorzitterschap van de voetbalbond gemengd, maar trok zich uiteindelijk terug. "Ik heb ook nog allerlei zakelijke verplichtingen, het is te veel werk", liet hij al weten.

Dertig afgevaardigden uit het betaald voetbal en dertig vertegenwoordigers uit het amateurvoetbal stemmen op 27 mei tijdens een bondsvergadering namens de 1,2 leden van de KNVB over de opvolging van Just Spee, die zijn functie om gezondheidsredenen neerlegt.

Bron: ANP