Kyiv: in Duitsland doodgestoken Oekraïners zaten in het leger

Nieuws
De twee Oekraïners die zaterdag zijn doodgestoken in Duitsland, waren volgens Kyiv militairen. De steekpartij vond plaats op het terrein van een winkelcentrum in Murnau am Staffelsee, in de Duitse deelstaat Beieren.
anp
maandag 29 april 2024 om 09:20
Afbeelding
beeld anp

De Oekraïners waren 23 en 36 jaar. Ze waren in Duitsland voor revalidatie na het oplopen van verwondingen in de oorlog tussen Oekraïne en Rusland, aldus het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Oekraïense buitenlandminister Dmytro Koeleba heeft de Duitse autoriteiten bedankt voor de arrestatie van de verdachte, een 57-jarige man met de Russische nationaliteit. De minister heeft zijn diplomaten opgedragen de zaak nauwlettend te volgen en voortdurend in contact te staan met de Duitse autoriteiten.

Het openbaar ministerie doet onderzoek naar een dubbele moord. Het motief is op dit moment niet bekend. Zo is onder meer niet duidelijk of de steekpartij gelinkt kan worden aan de oorlog in Oekraïne. Daar is nog geen bewijs voor gevonden, aldus de politie maandag. Het lijkt erop dat de drie mannen elkaar al kenden voor de steekpartij.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Rekenkamer: verouderde ICT bij fiscus blijft zorgelijk

De Belastingdienst blijft het zorgenkindje onder de rijksuitvoeringsorganisaties. De Algemene Rekenkamer wijst in het jaarlijkse verantwoordingsonderzoek met name op de verouderde ICT-systemen waarvan de inning van de belangrijkste belastingen afhankelijk is.

Afbeelding

Vrijdag veel files verwacht om lang pinksterweekend

Mensen die vrijdagmiddag de weg op gaan moeten rekening houden met veel files omdat het lange pinksterweekend dan start, meldt de ANWB. Veel mensen gaan voor het lange weekend naar een camping of vakantiepark.

Afbeelding

Wouter Kolff nieuwe commissaris van de Koning in Zuid-Holland

Wouter Kolff wordt de nieuwe commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland. De leden van Provinciale Staten droegen de huidige burgemeester van Dordrecht woensdag voor als opvolger van Jaap Smit, die op 1 september stopt.

Afbeelding

Mensenrechtenchef VN roept Georgië op omstreden wet in te trekken

De VN-mensenrechtenchef Volker Türk heeft Georgië opgeroepen om de omstreden buitenlandse-agentenwet in te trekken. De wet, die dinsdag door het parlement in de derde ronde werd aangenomen, botst met de vrijheid van meningsuiting en vereniging, zegt hij.

Afbeelding

Reclameruimte NPO rond EK voetbal zo goed als uitverkocht

De reclameblokken op de publieke omroep rond het EK voetbal van komende zomer zijn al zo goed als uitverkocht. Dat meldt de Stichting Etherreclame (Ster), die de reclameruimte voor de NPO verkoopt. 'Een EK of WK is altijd een zeer interessant podium voor bedrijven.

Afbeelding

IEA stelt verwachtingen olievraag 2024 neerwaarts bij

Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) verwacht dat de wereldwijde vraag naar olie in 2024 minder snel zal groeien dan eerder gedacht. Dat is het gevolg van een verminderde vraag in het eerste kwartaal van dit jaar, veroorzaakt door een zachte winter en een daling van het..