Start-up Huawei onderzoekt dodelijk ongeluk met elektrische auto

Nieuws
Het Chinese Aito Automobile, mede opgericht door Huawei, is een onderzoek begonnen naar een dodelijk ongeluk met een van zijn elektrische auto’s. Drie mensen, waaronder een jongetje van twee, stierven nadat de auto na een botsing met een vrachtwagen in vlammen opging. Dit gebeurde op een snelweg in de Chinese stad Yuncheng in de noordelijke provincie Shanxi, volgens staatsmedia.
anp
maandag 29 april 2024 om 08:08
Afbeelding
beeld anp

Aito, voluit ‘Adding Intelligence to Auto’, meldt op basis van voertuiggegevens dat de auto op het moment van het ongeluk 115 kilometer per uur reed. De airbag zou normaal geopend zijn. Ook toonden de gegevens van het accupakket volgens het bedrijf geen afwijkingen. Het ongeluk betrof een Aito M7, een nieuwe elektrische SUV van het bedrijf.

Aito maakt gebruik van de technologie van smartphonefabrikant Huawei. Het merk wordt in Nederland nog niet verkocht.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Pro-Palestijns protest in Utrecht, universiteit staakt colleges

In Utrecht hebben pro-Palestijnse demonstranten een gebouw van de universiteit op het Janskerkhof bezet. Hoeveel betogers in het pand aanwezig zijn is niet duidelijk, maar buiten staan zeker zo'n honderd sympathisanten, ziet een ANP-verslaggever.

Afbeelding

EU-sancties voor Russisch 'propagandakanaal' Voice of Europe

De Europese Unie legt nieuwsplatform Voice of Europe, waar radicaal-rechtse Europese politici Russische propaganda zouden hebben verkondigd, sancties op. Ook het Russische persbureau RIA Novosti en de kranten Izvestija en Rossiiskaya Gazeta worden gestraft.

Afbeelding

Lege schappen in sommige winkels Aldi na computerupdate

Supermarktketen Aldi heeft in sommige winkels te kampen met lege schappen na een update van een computersysteem. Dat heeft een woordvoerder laten weten na berichtgeving van vakwebsite Distrifood.

Afbeelding

Media: neergeschoten Fico al ruim twee uur geopereerd

Slowaakse media melden dat de neergeschoten Slowaakse premier Robert Fico al ruim twee uur wordt geopereerd. Eerder hadden de autoriteiten gezegd dat de regeringsleider levensgevaarlijk gewond was geraakt bij de aanslag.

Afbeelding

Defensieminister Israël wil geen naoorlogse controle over Gaza

De Israëlische minister van Defensie wil dat de regering een besluit neemt over hoe de Gazastrook na de oorlog bestuurd moet worden. Hij is naar eigen zeggen tegenstander van blijvende militaire controle over de Palestijnse gebieden en van civiele controle over de Gazastrook.

Afbeelding

AEX hoger ondanks koersval ABN AMRO, InPost winnaar in MidKap

De AEX, de index van de 25 meest verhandelde aandelen op het Damrak, is woensdag hoger gesloten, ondanks een koersval van zwaargewicht ABN AMRO. Het bankconcern verloor 6,1 procent na de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal.