RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Let It Be

Ex-Beatle Ringo Starr over nieuwe Beatles-docu: 'Niet veel vreugde'

Ringo Starr Beeld © Getty Images

Er zit 'niet veel vreugde' in de documentaire 'Let it Be'. Dat zegt ex-Beatle Ringo Starr (83) in een interview met 'Associated Press', voorafgaand aan de nieuwe versie van de documentaire uit 1970, die vanaf 8 mei te streamen is op Disney+. Ringo vindt dat regisseur Peter Jackson (62) 'ongelooflijk werk' heeft verricht, maar 'voor mij zit er niet veel vreugde in.'

"Het was allemaal gericht op één moment dat plaatsvond tussen twee van de jongens, Paul McCartney en George Harrison"

De ex-Beatle vindt dat de documentaire vanuit het oogpunt van de regisseur is gemaakt, niet vanuit de band. De nieuwe film bevat gerestaureerde beelden van de vier beroemde artiesten, die aan hun twaalfde en laatste studioalbum werken in januari 1969 in Londen. Ook zijn repetities op Savile Row en het iconische dakconcert te zien. Dat bleek het laatste optreden van de vier leden als groep te zijn.

Herstelde
Lees ook:
Herstelde versie Beatles-film Let It Be binnenkort te zien bij Disney+

Ook in 2021 deelde hij vergelijkbare gevoelens over de film. "Het was allemaal gericht op één moment dat plaatsvond tussen twee van de jongens, Paul McCartney en George Harrison", zei hij destijds. "Het dakconcert was ook slechts zo'n zeven tot acht minuten lang, in de documentaire 43 minuten."