Direct naar artikelinhoud
Groene gids van de maand: van parfum tot gaspitjes
Groene gidsen

Groene gids van de maand: van parfum tot gaspitjes

Hier vindt u een overzicht van de groene gidsen die afgelopen maand in Trouw zijn verschenen.

Een klimaatramp: gaspitjes

Redacteur Maarten van Gestel woont in een oud huurhuis, en is bang dat zich daar een stille klimaatramp voltrekt. Drie van de vier gaspitjes gaan moeilijk aan. Bij een poging tot ontsteken komt het gas eruit, tikt het vonksysteempje welwillend, maar vat de pit vaak pas na vijf seconden vlam. En soms zelfs helemaal niet. Zijn gebrekkige gaspitten in de keuken dan ook een onzichtbare klimaatramp in het klein? Kan het zo zijn dat pogingen om duurzaam te leven – weinig vlees, geen auto, amper vliegen – teniet worden gedaan door een krakkemikkig fornuis?

Lees hier de hele groene gids van Maarten van Gestel

Een klimaatramp: gaspitjes
Beeld Getty Images

Duurzaam parfum

Wie groen geurend door het leven wil gaan moet goed opletten. Parfums zijn niet zó slecht voor het milieu, maar aan sommige groene geurtjes zit toch een luchtje. Over wat luxe luchtjes met de planeet doen, hoor of zie je niet veel. Hoe kan je toch duurzamere keuzes maken bij het uitzoeken van een parfum?

Lees hier de hele groene gids van Joost van Velzen

Goudsouk, een plek voor aankoop van sieraden van goud, zilver, platina of andere edelmetalen.Beeld Patrick Post

Groene glimmers

Als iemand een volle sieradenkist heeft, dan is het koningin Máxima wel. Toch bemachtigde zij afgelopen zomer een aanvulling op haar diamanten, smaragden en andere blingbling waar de rest van de juwelencollectie niet aan kan tippen. Ze ontving een, in opdracht van een ministerie gemaakte, armband met goud en zilver uit oude mobiele telefoontjes. Hoe kun je zelf mooie én duurzame sieraden kiezen?

Lees hier de hele groene gids van Frank Straver

De rubriek Groene Gids beantwoordt praktische vragen over milieubewust(er) leven. Heeft u een vraag? Mail naar groenegids@trouw.nl