Doden bij luchtaanvallen Israël op Rafah en Gaza-Stad

Nieuws
Bij een luchtaanval van Israël op drie huizen in de stad Rafah in het zuiden van Gaza zijn in de nacht van zondag op maandag zeker dertien doden gevallen en veel mensen gewond geraakt. Dat melden medische bronnen aan persbureau Reuters.
anp
maandag 29 april 2024 om 02:28
Afbeelding
beeld anp

In het afgelopen half jaar is een groot deel van de bevolking van Gaza gevlucht naar het zuiden van de Gazastrook, omdat die regio door Israël als veilig was aangemerkt. Maar ook Rafah wordt nu geregeld aangevallen en Israël dreigt met een grootschalig grondoffensief in de stad.

Het Palestijnse persbureau Wafa bericht volgens Al Jazeera dat bij Israëlische luchtaanvallen in het noordelijke Gaza-Stad zondagavond zeven mensen zijn gedood. Vijf van hen, onder wie kinderen, kwamen om toen twee huizen in het westen van de stad werden gebombardeerd. Tientallen mensen raakten daarbij gewond. Bij een aanval even ten zuiden van de stad kwamen twee vrouwen om. Daar wordt onder het puin nog gezocht naar vermiste personen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Rellen Nieuw-Caledonië houden aan: dode en veel arrestaties

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is een dode gevallen bij onrust over een omstreden hervorming. In de hoofdstad Nouméa klonken woensdag schoten en scholen bleven dicht.

Afbeelding

Zoekmachine Google krijgt nieuwe AI-update, grootste in jaren

Google gaat een nieuwe update van zijn zoekmachine uitrollen, een van de grootste in 25 jaar. Gebruikers kunnen binnenkort antwoorden verwachten die zijn geformuleerd met behulp van kunstmatige intelligentie (AI).

Afbeelding

ABN AMRO voert winst flink op, ondanks lagere rente-inkomsten

ABN AMRO heeft in de eerste maanden van dit jaar zijn winst flink opgevoerd. De rente-inkomsten van de bank vielen weliswaar iets lager uit dan een jaar eerder, maar waren wel hoger dan kenners gemiddeld hadden verwacht.

Afbeelding

Tesla schrapt nog eens honderden banen in Californië

De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla is van plan nog eens 601 banen te schrappen in Californië. De nieuwe ontslagronde zal gevolgen hebben voor werknemers in de Tesla-fabrieken in Palo Alto en Fremont, meldt Tesla in een bericht aan de deelstaatregering van Cal..

Afbeelding

Poetin prijst 'oprechte wens' China voor vrede in Oekraïne

De Russische president Vladimir Poetin heeft de 'oprechte wens' van China om de crisis in Oekraïne te helpen oplossen geprezen. Dat deed hij in een interview met Chinese staatsmedia voorafgaand aan een tweedaags bezoek aan het land.

Afbeelding

Studie: hittegolven leiden wereldwijd tot 150.000 doden per jaar

Hittegolven tijdens de warmste maanden van het jaar leiden elk jaar tot meer dan 150.000 doden wereldwijd. Dat blijkt uit onderzoek van de Monash University in Australië.