Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

PSG opnieuw kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco

Paris Saint-Germain heeft een dag na het verprutsen van de kampioenswedstrijd tegen Le Havre (3-3) alsnog de landstitel binnen. Nummer 2 AS Monaco verloor bij Olympique Lyon (3-2) en kan met nog drie wedstrijden te gaan de achterstand van 12 punten niet meer ongedaan maken. Het is voor PSG de tiende titel in de laatste twaalf jaar en de twaalfde in totaal.

Monaco begon nog wel goed met een doelpunt van Wissam Ben Yedder in de eerste minuut, maar kreeg in de 22e en 26 minuut doelpunten van Alexandre Lacazette en Said Benrahma tegen. Ben Yedder maakte na een uur gelijk, voordat de Belg Malick Fofana de thuisploeg in de 84e minuut alsnog de zege bezorgde. Lyon is de nummer 7 en maakt na een slechte start van het seizoen nog kans op Europees voetbal.

PSG maakt nog kans op de 'treble' dit seizoen. PSG maakt nog kans op het winnen van de Champions League. In de kwartfinale werd afgerekend met Barcelona. De samenvatting van dat spectaculaire duel zie je hier:

Samenvatting: Krankzinnig duel in Barcelona eindigt in Franse vreugde

08:09

Woensdag is Borussia Dortmund de tegenstander in de eerste halve finale van de Champions League.

Op 25 mei staat de ploeg van trainer Luis Enrique ook nog tegenover Lyon. Dan staat de Franse beker op het spel.

PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi had na het bereiken van de twaalfde titel, een aanscherping van het record in Frankrijk, lovende woorden voor de eigen fans. "Ik zal de houding van de supporters nooit vergeten, die ongeacht het resultaat geweldig is geweest. De titel winnen is fantastisch, maar om dit voor de twaalfde keer te doen maakt het nog specialer voor iedereen die verbonden is aan Paris Saint-Germain."